Жителите на две села и на пловдивския кв. Прослав“ поискаха

...
</TD
>Жителите на две села и на пловдивския кв. Прослав“ поискаха
Коментари Харесай

Слагат светофар на опасно кръстовище на Околовръстното

Жителите на две села и на пловдивския кв. " Прослав “ желаеха помощ от регионалния шеф на област Пловдив за незабавното създаване на светофар на кръстовището на Околовръстното шосе на разклона за с. Златитрап.

В срещата участваха кметовете на  с. Брестовица Любен Радев, на с. Златитрап Анелия Уланова, зам.-кметът на регион " Западен “ Димитър Караилиев, както и общинският консултант от Общинския съвет " Родопи “ Христо Седмаков.

Плановете на Агенция " Пътна инфраструктура “ плануват при реконструкцията на този сектор на Околовръстното шосе да бъде построен пътен възел на две равнища, като по този начин се подсигурява безконфликтното прекосяване на рисковото кръстовище.

" До тогава ще минат години, а поради натоварения трафик там всекидневно стават произшествия и е неотложно слагането на светлинна сигнализация “, съобщи Анелия Уланова. По думите й двете общини – Пловдив и " Родопи “ демонстрират схващане по казуса, само че нито една от тях не отделя средства за създаване на светофара. По предварителните планове са нужни общо към 250 000 лева

" Пресичането на Околовръстното към Златитрап и Брестовица в действителност е извънредно рисково. Човешкият живот обаче няма материално измерение и не може две толкоз огромни общини да не могат да отделят средства, с цел да подсигуряват сигурността на хората “, разяснява регионалният шеф.

Веднага след срещата той беседва с кмета на  община " Родопи “ и с отрасловия заместник-кмет на община Пловдив.

" И двамата поеха пред мен ангажимент да спомагат, като община " Родопи " ще  направи плана за своя сметка, а Община Пловдив ще задели от бюджета си средства за негово създаване “, съобщи доктор.  

Затрудненията в трафика на Околовръстното шосе на Пловдив са от години. Това е пътят, който е на второ място по натовареност в цялата страна. Преди време след подписка и митинги на жителите на Марково на кръстовището селото беше построена безвредна система за надзор на пътя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР