Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали Рудник“

...
</TD
>Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали Рудник“
Коментари Харесай

Протест заради лошия път затвори Бургас - Каблешково

Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали " Рудник “ и " Черно море “ затвориха за малко пътя Бургас – Каблешково в символ на митинг против неприятното положение на правата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестиращите, които се събраха при отбивката за кв. " Черно море “, обявиха, че пътят е републикански и по него през последните над 10 години са правени единствено частични поправки. Хората настояха за незабавен ремонт.

Паралелно с митинга стартира и събирането на подписка, която ще бъде изпратена на Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция " Пътна инфраструктура “. Протестиращи споделиха, че заричане от институциите за ремонт на правата, която свърза най-малко 50 обитаеми места, е обещано преди осем години, само че до този миг подобен не е бил изработен.

Под звуци на химна на Републиката те издигнаха плакати с надписи: " Пари има, не ни лъжете “, " Парите ни потъват в дупки “, " Искаме нов път “ и други

Припомняме, че на същото място преди седмица поданици на кварталите " Рудник “ и " Черно море “ още веднъж стопираха придвижването в посока Бургас, само че поради неприятното положение на пътя, свързващ републиканската права Бургас – Каблешково с двата квартала. Тогава част от протестиращите показаха, че той е извънредно рисков и би следвало да бъде ремонтират.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР