Извънредни проверки в Бургаско заради риска от пожари. Инспекциите се

...
</TD
>Извънредни проверки в Бургаско заради риска от пожари. Инспекциите се
Коментари Харесай

Проверки в Бургаско заради риска от пожари: Солените глоби обаче не спират нарушителите

Извънредни инспекции в Бургаско поради риска от пожари. Инспекциите се вършат в късните часове тук-там, които са обособени като диви къмпинги и нерегламентирано се пали огън, който заплашва гората. Наш екип потегли на среднощна инспекция с пожарната и още в първите минути се натъкна на извършители.

Малко след 21:00 ч. с екипи на пожарната и полицията влизаме в гората на Иракли, която се е трансформирала в нерегламентиран къмпинг. Започваме инспекциите от плажа, който се намира на 100 метра от гората, където също е неразрешено да се пали огън.

" Сега, в случай че запитвам кой е запалил огъня, всички ще кажете не съм аз ", сподели пожарникар.

" Той по този начин си беше “.

Тази компания не беше глобена, защото никой не призна, че е запалил огъня.

" Сега го гасим и завършваме. Изглежда ли ви да не внимаваме сега. Достатъчно надалеч сме от гората. До морето сме, вятърът е утихнал “, сподели Иван Георгиев.

Следващите извършители бяха единствено на сантиметри от гората.

Има заповед на регионалния шеф, пожароопасен сезон е, знаете за пожарите ", изясни пожарникарят.

" Трябваше една рибка да създадем, незабавно го изгасяме, това ни е вечерята.

" Искат да пишем акт, това нещо, в случай че излезе вятър ".

" Ето няма вятър, няма огън, ето виждате ли, толкоз, две мокри дървета, вие се съгласете, че това не е огън, аз не съм нестинар ".

Аз не знаех за заповедите, тъй като не виждам телевизия. Нямам батерия на телефона сега. Сега като научих, не бих си разрешил да нарушавам такива заповеди ", безапелационен е Димитър Димитров.

Макар че на тази табела е ясно оказано, че е неразрешено паленето на огън, единствено на 5 метра от нея, хората приготвяха барбекю.

" В региона забелязахме доста огнища. В един миг може да задуха вятър, тези въглени да бъдат разнесени из гората. Дъждове не са валяли, тревата е суха и пожарът може да стане доста рисков. Тук виждате в региона има толкоз доста голи, които при един пожар тяхното изнасяне ще бъде мъчно “, съобщи пред Българска национална телевизия мл. контрольор Иван Тодоров, РСПБЗН-Несебър.

Санкциите стигат до 500 лева, а инспекциите ще продължат до края на октомври, докато важи и заповедта за възбрана за палене на огън поради пожароопасния сезон.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР