Изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев взе участие в

...
</TD
>Изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев взе участие в
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ИАРА участва в годишната сесия на GFCM

Изпълнителният шеф на ИАРА доктор Николай Георгиев взе присъединяване в 46-ата годишна сесия на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (GFCM), която се организира от 6-ти до 10-ти ноември, в гр. Сплит, Хърватия.

В нея вземат участие представители от 22 страни, Европейската комисия, Европейската организация за надзор в рибарството, както и неправителствени организации.

Основната цел на GFCM е да подсигурява опазването и устойчивото ръководство на живите морски запаси и развиването на аквакултурата в Средиземно и Черно море.

По отношение на Черно море се чака да бъдат утвърдени равнищата на общ позволен улов за запасите от калкан и цаца за 2024 година и да бъде взето решение за прекачване на неусвоените от България количества от квотата за калкан.

В дневния ред на съвещанието са включени тематиките за декарбонизацията и стабилно произвеждане на фуражи в бранша на аквакултурата и обвързваните с този бранш стратегии за наблюдаване, отчети за дейностите сред сесиите през 2022–2023 година на Научен съвещателен комитет по риболовство (SAC), Работна група за Черно море (WGBS), Научно-консултативен комитет по аквакултури (CAQ) и други

Делегацията на България е водена от заместник-министъра на земеделието и храните доцент Деян Стратев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР