Изпълнен ангажимент, но и нов проблем. Това стана ясно при

...
</TD
>Изпълнен ангажимент, но и нов проблем. Това стана ясно при
Коментари Харесай

Нов проблем на Модър - Царевец

Изпълнен ангажимент, само че и нов проблем. Това стана ясно при инспекцията на кмета на пробива " Модър - Царевец ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Преди 10 дни представителят на ДЗЗД " Еко Проект - Пловдив ", което извършва плана на ВиК за създаване на Южния обходен колектор, Бончо Бонев пое ангажимент да бъде изпълнен сериозен сектор, влияещ на осъществяването на пробива на улица " Модър ". Днес Бонев регистрира, че работата е свършена. 

Оказва се, че другата строителна компания - " Драгиев и ко ", която пък извършва общинския план за свързване на улиците " Модър " и " Царевец " посредством авто тунел, няма фронт на работа. 

" От ул. " София " до ул. " Перуника " не е положен чугуненият тръбопровод по плана на ВиК. Там следва изместване на 18 броя 20-киловолтови кабели. EVN би трябвало да ги реалокира, което ще отнеме 1 месец. Трябва да се направи хидроизолация, което се прави при 4% мокрота. Нашият въпрос е по кое време няма да има техника на ВиК на обекта? Кога цялото трасе ще е чакълирано? " - сподели Цанко Драгиев.

Кабелите не са нанесени в подземния кадастър и са открити, когато е почнало копаенето за водопровода. " Не можем да кажем съответен период. В заустването на " Царевец " ние сме си свършили работата. Този въпрос с кабелите е нов " - изясни Бонев. По думите му, преместването на кабелите може да стане за един месец, през декември и ще изискат от EVN да го създадат спешно. Чакълирането ще се извърши двес и на следващия ден. " Като реализатор на плана на ВиК подсигуряваме, че няма да възпрепятстваме общински планове " - съобщи Бонев.

Кметът изиска и двете компании да създадат отстъпки, с цел да има съответни периоди за довеждане докрай на обектите. " Винаги съм бил център на помиряване на враждуващи страни, ще поставим старания и тук " - сподели той.

По молба на градоначалника, затварянето на кръстовището на улица " Царевец ", бул. " Хаджи Димитър " и ул. " Солунска " за полагане на новите тръби може да се случи по коледно-новодишните празници, когато има по-малко хора и надлежно по-малко придвижване. До тогава ще би трябвало да е готово съгласуването на краткотрайната организация на придвижването. 

Към момента не е ясно дали ще бъде изцяло затворено кръстовището, или ще се работи поетапно.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР