Изложение на тема Опазване чистотата на въздуха се провежда пред

...
</TD
>Изложение на тема Опазване чистотата на въздуха се провежда пред
Коментари Харесай

В Пловдив коментират чистотата на въздуха

Изложение на тематика " Опазване чистотата на въздуха " се организира пред Община Пловдив. В него вземат участие представители на Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ", Медицински университет - Пловдив, Тракия икономическа зона, Сдружение на пациентите с дихателна непълнота, Платформата " Дишай, Пловдив ", както и експерти от Оперативна програма " Градини и паркове ", предава Plovdiv24.bg .

Събитието се организира под егидата на Генералната асамблея на Организация на обединените нации и е с надпис " Международен ден на чистия въздух за синьо небе ". 

" Нашето събитие, считам, че ще бъде забавно и потребно за жителите и ще ни помогне да знаем по какъв начин да опазваме качеството на атмосферния въздух " - сподели Вяра Колева, директор дирекция " Екология и ръководство на отпадъците " в Община Пловдив.

Медицинският университет взе участие в самодейността със спирометър, с който се мерят размерите, дебитите и потенциалите на белите дробове на искащите. 

" Атмосферното замърсяване е в директна връзка с белодробното здраве. Мога да посочи един алармиращ факт: в България честотата на хроничната обструктивна белодробна болест е в пъти над междинната за Европа " - сподели проф. доктор Благой Маринов от МУ. 

Според лекаря, с цел да се усъвършенства чистотата на въздуха, би трябвало да се обърне съществено внимание на превоза, защото амортизираните коли със остарели мотори са най-големите източници на замърсяване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР