Историкът и социален анализатор Давид Енгелс ще пристигне в България

...
</TD
>Историкът и социален анализатор Давид Енгелс ще пристигне в България
Коментари Харесай

Давид Енгелс дискутира бъдещето на Европа в Пловдив

Историкът и обществен анализатор Давид Енгелс ще дойде в България за полемики на тематика " Как да оцелеем в изискванията на невижданата икономическа, политическа и ценностна рецесия “. Той ще беседва с поданици на Пловдив (27 септември) и София (28 септември), оповестяват от издателство " Изток-запад “.

Разговорите на Енгелс с публиката ще засягат въпросите за бъдещето на Европа, идните световни промени и тяхното отражение върху живота на обособения човек. По време на събитията историкът ще показа и книгите си " Какво да се прави “ и " Обновлението на Европа “.

Първата му среща с читателите е в културен център " Тракарт “ в Пловдив. Ден по-късно той ще беседва и със столичани в древен комплекс " Сердика “.

Давид Енгелс e роден през1979 година в белгийския град Вервие. След като приключва гимназия, учи история, философия и стопанска система в университета Аахен. Там той написа своята дисертация на тематика " Римската знакова система (753–27 г.пр.Хр.) “ през 2005 година и получава докторската си степен.

През 2009 година става редактор на раздела за римска история на научното списание " Латомус “, а по-късно работи и като негов основен редактор. От 2012 до 2017 година заема позицията на шеф и издател.

От 2018 година Енгелс става професор по научни проучвания в Западния институт (Instytut Zachodni) в Познан, където дава отговор за въпроси на тематиките за западна интелектуална история, европейска еднаквост и полско-западноевропейски връзки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР