Искам да забравя всичко, да изтрия всичко от главата си

...
</TD
>Искам да забравя всичко, да изтрия всичко от главата си
Коментари Харесай

Майката на убиеца от Неделево: Искам да забравя всичко и да не помня

Искам да не помни всичко, да изтрия всичко от главата си и да не помня нищо, по този начин стимулира спорните си показания майката на Стоил Терзиев при разпита си пред Окръжен съд Пловдив по-рано през днешния ден. 

Припомняме, че през октомври предходната година Терзиев бе осъден на 18 години затвор при първичен непоколебим режим по тази причина, че е умъртвил татко си по особено жесток и непосилен метод в село Неделево, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

В началото на тази година Терзиев апелира присъдата си пред втора инстанция, като изиска от въззивния съд наказването му да бъде понижено.

През февруари Апелативен съд Пловдив анулира 18-годишната присъда на Стоил Терзиев.

Според решението им тогава делото би трябвало да бъде върнато за ново разглеждане от различен състав на първоинстанционния съд поради преднамереност на съдията и един от правосъдните заседатели.

Процесът през днешния ден стартира изначало, само че протече по същия метод, както при предходното дело, а точно с разпит на няколко очевидци и част от движимостите лица, изготвили експертизите.

Заседанието бе белязано от новите показания на единствения очевидец, участвал на сбиването във съдбовната нощ - майката на Стоил Терзиев. 

Възрастната жена даде разнообразни показания от предходните си. 

" Целият ден брачна половинка ми беше на открито, извикан по работа. Прибра се към 18 часа вечерта, беше пил, приличаше на несъответстващ. Купил си бе мастика от 200 гр., изпи я и легна да спи. После пристигна синът ми и той си бе купил една бутилка 700 гр. мастика и стартира да пие. Мъжът ми пожела да излезе от стаята, само че синът ми не го пускаше. Застана пред него.

Мъжът ми стана от дивана и му удари една глава в тялото. После синът ми посегна с ръката и го бутна на дивана. При рухването мъжът ми го хвана за якето и му скъса джоба. Синът ми видя това, ядоса се и се сбиха поради скъсания джоб на якето. Опитах се да ги разтърва, само че не можах. Видях няколко минути от багра и излязох ", сподели през днешния ден пред съда Димитрия Терзиева.

Съдебният състав откри огромно несъгласие в спомените на дамата и се наложи да бъдат прочетени показанията й от предходния съдебен процес, досъдебния развой и първичния полицейски разпит. 

При тях майката показва друга дата, механизъм на абсурда и дава доста по подробни обяснения, какви са били ударите от страна на сина й към татко му и къде.

" Мъжът ми падна обратно, хвана го за якето и го скъса. Стоил му налетя с юмруци и плесници. Седна от горната страна му и го удряше по лицето и гърдите, без да стопира. Мъжът ми викаше " Спри, стой ". Аз дърпах Стоил, само че той беше като озверял и не спираше да го удря ", е споделила майката при първичния си разпит.

В последна сметка тя се отхвърли от всички предишни нейни думи и бе безапелационна в зала, че казаното през днешния ден е правилно.

Съдия Миглена Маркова неведнъж попита майката каква е повода за коренната смяна в показанията й. Жената посочи, че тогава е била в потрес и под афект от случилото се, а през днешния ден споделя истината.

" Вие твърдите, че мъжът ви е нанесъл удари на сина ви, а по тялото му няма установени удари. Може ли да ми обясните това? ", попита представителят на държавното обвиняване, само че въпросът му не бе позволен от съда.

" Не съм видяла синини от удари, а и да съм видяла, не си припомням ", добави тя.

По-рано през днешния ден бе разпитана доктор Гергана Филипова, която е част от екипа на " Спешна помощ " и е намерила потърпевшия, лежащ на плочките в двора на къщата минути след случая. Тя показа, че образно мъжът е бил с подпухнало лице, като от пердах и е имал синини под очите.

" Синът му стоеше до него и го гледаше безучастно. Мъжът не беше контактен, не говореше. "  

Вещите лица, които са направили тройна съдебно-медицинската експертиза на натрупа на потърпевшия, прецизираха, че контузиите му са били от нанесени удари с юмруци, стъпало или с материалното доказателство - крайник на маса.

Очаква се по-късно подсъдимият Стоил Терзиев, както и неговата сестра да бъдат разпитани.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР