Интервютата за работа могат да ви изкарат от комфортната ви

...
</TD
>Интервютата за работа могат да ви изкарат от комфортната ви
Коментари Харесай

Знаете ли как се отговаря на въпроса: Каква заплата очакваш?

Интервютата за работа могат да ви изкарат от удобната ви зона до момента в който се пробвате да докажете, че сте верният човек за ролята. Един от най-често срещаните въпроси на изявление – и един от по-неудобните – е за заплатата. Знаете го:  " Каква заплата очаквате да получавате? “. 

- Как съвсем провалих едно изявление за работа с отговор на този въпрос

- Няколко разновидността на отговор на въпросите в изявлението за работа

- Как да избегнем въпроса, в случай че се постанова

- Защо рекрутърите ни питат каква заплата чакаме?

Този въпрос е най-труден за отговаряне, в случай че сте при започване на кариерата си или се пробвате да промените напълно сектора, в който работите, тъй като в никакъв случай не можете да бъдете сигурни какъв брой взимат нормално хората в другите сфери?

Много интервюирани изпитват потребност да отговорят с съответно число. Но в случай че отидете прекомерно ниско, в последна сметка може да получите по-малко, в сравнение с са подготвени да ви платят. А, в случай че отидете прекомерно високо, можете да ги откажете, написа bTV.

Аз самата съм имала сходно изявление, в което бях решила, че ще опитам да аплайвам за работа в сфера, в която в никакъв случай преди не бях работила, като рекрутър в софтуерна компания. Представих се доста добре на изявлението и нещата бяха " в забрадка вързани “, когато ме попитаха какъв брой пари чакам да получавам. 

" 1400 лева за младши рекрутър “. Това отговорих тогава. Момичето, което водеше изявлението просто не съумя да скрие шока си и ми сподели:  " Никога не казвай такава сума на сходно изявление, хората няма да те вземат съществено. Ние не започваме под 2000 хиляди лeва “.

Разказвам ви тази история, тъй като е значимо къде кандидатствате за работа с изключение на позицията и каква е компанията – българска или задгранична. 

Това, което можем да ви посъветваме от опит е, в случай че не сте сигурни какво да кажете, да обърнете въпроса и да попитайте за техния бюджет за позицията.

Можете да отговорите нещо като:

" Всъщност не разбирам цялостния обсег на ролята на този стадий от процеса, с цел да точна сума, само че бих желал да знам бюджетния диапазон на заплатите почти “.

Друг вид е да кажете приблизителна сума и да попитате дали вероятно, в случай че ви предложат работата, можете да преговаряте за друга?

Можете и да избегнете въпроса, като кажете нещо като:

" Все още се пробвам да схвана изцяло ролята и какво е включено като изискваия в нея. Бих желал да продължа да приказвам за квалификациите си и за какво считам, че съм подобаващ за позицията. “

Няма подозрение, че тези отговори могат да наподобяват по този начин, като че ли избягвате въпроса или отказвате да отговорите на него и това може да е неловко за вас и интервюиращите. Като се имат поради залозите тук, този дребен миг на дискомфорт евентуално си заслужава.

Това, което можем да ви посъветваме да на вършиме оптимално добра инспекция на компанията и да разпитате оптимално доста хора в сектора

На някои места работодателите включват диапазона на заплатите в обявата за работа. Това ще ви даде най-хубавата визия какво са подготвени да платят и ще ви разреши да се поставите в този диапазон на сходните позиции в други компании.

 Можете също да извършите свое лично изследване, като употребявате уеб сайтове като Glassdoor и Salary.com. Това ще ви помогне да разберете каква може да бъде справедливата заплата за позицията, тъй че да можете да изберете минимална заплата, под която не желаете да отидете.

Дори и с уважавани източници обаче може да е мъчно да се преведат междинните заплати в разнообразни географски области или към съответната служба. Разумно ли е да мислим, че има огромна разлика сред това, което вършат програмистите и QA, да вземем за пример.

Ако имате прочут рекрутър можете да поискате диапазона на заплатите непосредствено от него. Каквото и да откриете в изследването си, внимавайте да не се фиксирате върху съответна цифра, което може да докара до това да не сте удовлетворени от крайното число или да приемете по-ниска заплата, в сравнение с бихте получили другояче.

Защо интервюиращите повдигат този въпрос? Краткият отговор: Те желаят да са сигурни, че могат да си ви разрешат. В техен най-хубав интерес е да не губят времето си (или вашето!), преминавайки през голям брой кръгове от изявленията и съставяйки оферта, в случай че не могат да отговорят на упованията на претендента.

Работодателите постоянно ще задават този въпрос, тъй като всяка позиция е планувана в бюджет и те желаят да подсигуряват, че вашите упования са в сходство с този бюджет, преди да продължат напред. 

Дали и по какъв начин ще отговорите на въпроса, несъмнено, зависи от вас. Като следвате насоките нагоре, ще можете да прецените кой метод ви се коства най-удобен и кой е най-вероятно да ви задържи в конкуренцията за работата. Важно е, че ще имате и някои принадлежности, които да ви оказват помощ да извършите тази евентуално неуместна част от изявлението по-малко неуместна.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР