Интервю с Атанас Кунчев, кандидат на ГЕРБ за кмет на

...
</TD
>Интервю с Атанас Кунчев, кандидат на ГЕРБ за кмет на
Коментари Харесай

Атанас Кунчев: Първото ми действие в Южен е да намеря асфалт за дупките

Интервю с Атанас Кунчев, претендент на ГЕРБ за кмет на регион " Южен " в Пловдив:

- Г-н Кунчев, Представете се накратко на нашите фенове.

- Роден съм в най-хубавия град на България – Пловдив. На 37 години, фамилен, с две деца. Завърших междинното си обучение в Пловдив, висшета ми обучение е още веднъж в Пловдив – Аграрния университет като отличник на випуска приключих със компетентност " Регионално развиване “. Имам магистратура в същото направление, която приключих в УНСС.

По време на следването ми в Аграрния университет бях определен да бъда стажант в Европейския парламент. Бях един месец в Брюксел, където се срещнах с цялата процедура на Екологичен потенциал – какво се случва, по какъв начин се случва, за какво се случва, при господин Владимир Уручев. Там научих доста неща, които до ден сегашен ми оказват помощ.

След това станах изпълнителен шеф на Асоциацията на оранжерийните производители. Явих се на конкурс и 3 години бях изпълнителен шеф, като главната ми роля беше по-скоро да обединя земеделците, да ги съставлявам пред Министерството на земеделието и храните, да провеждам семинари.

Един ден получих позвъняване от, който беше определен за кмет на " Източен “. Той ми предложи да се причисля към неговия екип. Решението не беше елементарно, защото си харесвах работата, само че това, че щях да работя за моя роден град надви и одобрих.

- Като заместител на в регион " Източен “ с какво се занимавахте?

- Моят сектор беше устройство на територията и икономически действия. Това значи, че аз бях виновен за всички обекти по строителството, които се случиха в " Източен “ за тези години. Направихме доста обекти, само че последната година бюджетът на региона беше 35 хиляди лв. и даже не успяхме да закърпим дупките.

- Сега обаче сте претендент за кмет на регион " Южен “. Голяма ли разликата сред двата региона?

- Да, огромна е. Район " Южен “ е най-големият в Пловдив, по-голям е от град Пазарджик. Спецификите са разнообразни, популацията е друго.

В " Южен “ има доста работа, която ще би трябвало да се свърши след изборите. Има стартирани поправки, които съгласно мен вървят доста обратно. Не приказвам за " Даме Груев “, а за " Петър Стоев “ и " Александър Стамболийски “. Там нещата се бавят и след изборите общината доста ефективно на място, на терен да се работи.

- Какво може, господин Кунчев, да направи общината, откакто това е план на държавно сдружение и се прави с европейско финансиране? Освен да ускори контрола за линейните графици.

- Изначално, казусът за мен идва от работата на парче – почнем на едно място, разкопаем, сложим тръбите и зарежем, след това продължим не на второто, а на третото място. Защо не го създадем поредно?

- Това е организация на изпълнителя.

- Аз съм безусловно уверен, че след изборите ще има смяна на организацията. Доколкото ми е известно, господин Димитров, нашият претендент за кмет на Пловдив, води диалози с Министерството на районното развиване тъкмо по тази тематика, с цел да се реши този проблем допустимо най-бързо.

- Какви други проблеми в регион " Южен “ откроявате?

- Проблемите аз ги деля на няколко естества. Всяко кварталче си има негова лична специфичност, само че главните проблеми са по инфраструктурата. Оставяме настрани ремонтите.

Има доста дупки. Паркоместа съвсем не са направени. Зелените площи са завладяни от коли. ВиК-мрежата е остаряла, имам недоволства, че на високите етажи няма вода. Местата в детските градини и ясли не стигат и ние би трябвало да предприемем незабавни ограничения за намиране на терени. С този ритъм, с който върви строителството, ние би трябвало да наваксаме.

- Какво най-често споделят при срещите си с вас жителите на " Кючук Париж “?

- Зелената система, детските градини, паркоместата – това са най-наболелите проблеми. Изключая ремонтите и че би трябвало да стоим по 40-50 минути в запушване, с цел да минем от " Южен “ в някой от другите региони. Това са проблеми, които ние ще им търсим решение и съм уверен, че ще намерим решенията.

Например, бях на " Славееви гори “ 22-25 и видях една блага жена да полива растенията с кофа. Питам я за какво, а тя ми сподели, че от 6 години е вкарала в общината подписка да оправят сондажа и не са го оправили. Ние ще го изправим.

Ще изградим поливни системи и хората сами ще си поливат. Ние ще гледаме да им помогнем. Най-хубаво ще стане, когато общината и жителите вървят ръка за ръка.

- Към регион " Южен “ е и квартал " Коматево “. Какви са най-сериозните проблеми там и в каква посока ще работите?

- Ние направихме среща с тяхната група " Коматевци за Коматево “. Откроиха няколко съществени казуса – незадоволително места в гробищния парк, паднала ограда в центъра, която господин Димитров даде обещание, че ще реши и през днешния ден към този момент е вдигната, третият е – парк. Има предназначен имот 60 декара и аз ще работя да бъде построен прекрасен съвременен парк.

- Какви ще са първите дейности като кмет на регион " Южен "?

- Абсолютно първото ми деяние е да стартира да диря асфалт за дупките. Много е наболял казусът. Ще търсим опция и за пренареждане на паважа, където има огромни дупки. Хората непрекъснато стопират, заобикалят, качват се по тротоарите единствено и единствено да избегнат дупките.

Оплакаха ми се, че в кметството има табелки – да приказваш с техника, може да дойдеш единствено във вторник или четвъртък от еди какъв брой си до еди какъв брой си часа. Табелките ги махаме. Ставаме отворена община, отворен регион. Трябва да оказваме помощ на жителите. Както в " Тракия “ и " Източен “ всеки ден е приемен ден, по този начин и в " Южен “ може да стане.

Това е проблем, подложен от жителите. Хората ми споделят, че са излезли от работа, отиват да питат нещо обикновено, само че няма кой да им обърне внимание.

Ще обръщаме внимание на хората и на техните проблеми.

- Кои ще са целите в работата ви?

- Може би би трябвало да ги разделим на краткосрочни и дълготрайни.

Един от акцентите ще е свързаността. Например, не виждам за какво улица " Кукуш “ да не се ремонтира, защото тя е доста по-добра връзка с надлез " Родопи “. Така от Коматево, през " Академик Петър Динеков “ стигаме до надлеза.

Вече споделих за детските градини и ясли, само че това е в дълготраен проект.

- Има ли място за културни събития навън? В тази посока какво ще предприемете?

- Разбира се, че има място. Има два неповторими парка, в които да се събират доста хора – парк " Белите брези “ и парк " Райчо Кирков “. И на двете места има построени подиуми, има електрически табла, което допуска, че там може да се случват доста културни събития. В региона, в това число и към учебните заведения, има танцови школи и певчески сформира. Ние би трябвало да използваме капацитета на локалните деца, да ги развиваме. Надявам се, след 4 години, в случай че бъда определен за кмет, всеки петък хората да споделят: " Утре какво ще има в парка? Коя група ще идва да свири? Кое учебно заведение ще пее? “. Много ще акцентирам на тази тематика.

- Каква ще е политиката ви в районната администрация?

- Политика на отворена администрация. Аз ще имам приемен ден. Идват ми и по-екстравагантни хрумвания – първоначално, до момента в който не свършим ремонтите на " Петър Стоев “ и " Александър Стамболийски “, ще се изнеса там и ще имам приемна всяка сряда.

- Задава се нова неволя за жителите на регион " Южен “ – това е Бетонният мост. Какво мислим в тази посока?

- Предстои среща на господин с министъра на превоза и известията и пред него, доколкото съм осведомен, ще се упорства Бетонният мост да не затваря до момента в който не изградим някоя от другите връзки и да отпушим придвижването в регион " Южен “.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

Атанас Кунчев е претендент за кмет на регион " Южен " от Политическа партия ГЕРБ. Можете да гласувате за него с номер 7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!



За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР