Интересна, видя Plovdiv24.bg. Става въпрос за броя служебни паркоместа, предоставени

...
</TD
>Интересна, видя Plovdiv24.bg. Става въпрос за броя служебни паркоместа, предоставени
Коментари Харесай

Далавера? Партии ползват безплатни паркоместа в центъра на Пловдив

Интересна, видя Plovdiv24.bg . Става въпрос за броя служебни паркоместа, предоставени за безплатно прилагане. Сред дългия лист изпъкват имената на политическите партии. Едната е Съюз за Пловдив, чийто водач е Дани Каназирева - някогашен народен представител, някогашен регионален шеф, някогашен общински консултант, някогашен претендент за кмет на Пловдив. Другата партия е Движение за права и свободи.

Паркомястото на " Съюз за Пловдив " се намира на ул. “Софроний Врачански " 3 - тъкмо пред централата на политическата групировка в самия център на града и в непосредствена непосредственост на Главната улица. 

Това на Движение за права и свободи е на бул. “Цар Борис III Обединител " 70 до спирката преди Тунела в посока Сточна гара. И в случай че от Съюз за Пловдив желаят да си паркират пред офиса, то въпрос буди каква благосъстоятелност има Движение за права и свободи наоколо, с цел да съобщи това съответно паркомясто и за какво то не е обозначено със знак за длъжностен абонамент.

Съгласно член 16а от Наредбата за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив обаче: 

“За възстановяване на сигурността на постройките на държавни институции, ведомства, общини и други организации на бюджетна прехрана или сдружения с идеална цел, при нужда и при опция се отреждат служебни паркоместа. Същите се позволяват по ред избран от Кмета на Общината и се дават за безплатно прилагане. След 17.30 часа от понеделник до петък и в събота от 08.30 до 18.30 часа служебните паркоместа, попадащи в обсега на " Синя зона " се употребяват според режима на зоната, като за тях се заплаща цената, избрана в член 10, алинея 2 от актуалната Наредба. "

Проблемът е, че политическите партии не попадат в нито една от категориите субекти, които могат да получат гратис паркомясто. Ето за какво не е ясно по кой параграф партията на Каназирева и Движение за права и свободи се възползват от този бонус, или по-скоро по чия воля. 

" Раздаването " на безвъзмездни паркоместа е от компетенциите на общинското дружество “Паркиране и репатриране " с шеф, което пък е в ресора на заместник-кмета, назначен от.

Ако имате офис в така наречен “Централна комерсиална част " на Пловдив ще би трябвало да плащате сумата от 200 лв. всеки месец (2400 лв. на година), с цел да ползвате едно паркомясто. И до момента в който бизнесът заплаща, Съюз за Пловдив и Движение за права и свободи получават това улеснение гратис, като те са единствените политически партии в листата. Така общо дължимите такси от към 5000 лв. на година не постъпват в общинския бюджет, като не е ясно от кой момент въпросните партии ощетяват финансово града ни и докога ще продължава това.

Отговорите на тези въпроси са значими, тъй като градът ни има потребност от политици, които да мислят за Пловдив, а не по какъв начин да се облагодетелстват за негова сметка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР