Имам чувството, че всеки втори управляващ моторно превозно средство е

...
</TD
>Имам чувството, че всеки втори управляващ моторно превозно средство е
Коментари Харесай

Майка на загинал пловдивски музикант: Все повече в България това започва да се счита за нормално

" Имам възприятието, че всеки втори ръководещ моторно транспортно средство е под въздействието на алкохол или на различен опиум. Все повече в България това стартира да се смята за обикновено “, сподели в предаването " Тази заран “ по bTV Мариета Николова, която преди пет години губи сина си - пловдивският музикант Николай Николов - Ni.co в злополука.

" Не знаете по какъв начин си играете със ориста и по какъв начин за секунда животът ви може да се преобърне “, съобщи тя.

Тя счита, че с изключение на водачът отговорност би трябвало да носи и спътникът или родителят, който е дал ключовете на детето. 

" Семейството е най-важната единица, учебното заведение е на второ място. То би трябвало да сътвори здрава морална арматура и детето да устоява на всички изкушения “, добавя Мариета Николова.

" Нарасна правният нихилизъм. Семейството не отделя нужното внимание. Редно е младите водачи да имат ограничавания, концепцията да се ограничи кубатурата, която ръководят, е добра. Стои въпросът по какъв начин ще се извършва и управлява този развой “, разяснява ген. Румен Миланов.

" Законът не планува тъмната част на денонощие, а планува от 22 до 6 ч. Тъмната част на денонощието след един-два месеца стартира в 17:45 ч. В интензивното придвижването, което е до 22 ч. младите водачи могат да ръководят транспортни средства, а в пустата част е могат “, разяснява той.

По думите му, когато при злополука пешеходец е използвал алкохол се води съпричиняване на произшествие и може да докара до понижаване на наказателната отговорност на водача.

Експертите припомнят, че преди да стъпят на пътеката пешеходците би трябвало да се огледат и да не приказват по телефона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР