Хиподрумът в Русе вече има нов стопанин, след като обектът

...
</TD
>Хиподрумът в Русе вече има нов стопанин, след като обектът
Коментари Харесай

Хиподрумът в Русе вече има нов стопанин 

Хиподрумът в Русе към този момент има нов собственик, откакто обектът бе предан на търг от Министерството на земеделието и горите и конкуренцията бе извоювана от Регионалната асоциация за развиване на конния спорт-Русе. Сдружението сплотява всички клубове в Русе, които имат коне на Хиподрума, и след години неразбории оборудването за конен спорт ще заживее нов живот, споделиха съпредседателите на асоциацията Свилен Иванов и Росен Христов.

Първата самодейност ще бъде за 1 юни – Деня на детето, като за разпространение на конния спорт измежду русенци от 10 до 13 ч ще има безвъзмездни разходки на децата с коне. Те се реализират със съдействието на клубовете " Хепи хорс “, " Истър “ и " Екуестре “.

Хиподрумът е предан за период от 10 години, като задачата е да има резистентност. Ще се търсят и европейски средства за развиването му. В момента това е единственият държавен хиподрум в страната, има един общински и един частен, а останалото е разпиляно. Обединяването на клубовете в Русе е било най-хубавият вид, с цел да се избави русенското оборудване, и то с хората, които са тук повече от 35 години.

" Оттук нататък започваме да подобряваме изискванията, защото до момента всеки клуб независимо е поддържал здания и плацове. Ще би трябвало да се построят нови уреди, всичко ще бъде по-организирано. Имаме представители на всички типове дисциплини в конния спорт, а наесен още веднъж ще се организира Балканиада в ендюранса и ще хвърлим всички старания за показване в добра светлина. Хиподрумът е основан за гладки бягания, имаме цяла конюшня и с Росен Христов ще работим и в тази посока “, показа Свилен Иванов.

За конните надпревари по безпрепятствено тичане е нужна писта, която сега се възвръща. За страдание в България са останали единствено на няколко места. Предстои да се изградят трибуни и да се направи стипълчейс писта, изясни Росен Христов. " В гладкото тичане има повече адреналин, то е най-развитото в Европа. Конете са чистокръвна британска порода, като се бяга от 800 до 3200 метра. Има и арабски коне, само че те са доста малко у нас и вършим единствено по една гара. Не участваме в интернационалните гонки, тъй като типично по български асоциацията ни не си е платила. В Русе този спорт е най-развит, има най-вече коне, а общо в България конете за безпрепятствено тичане са към 200-220 “, сподели Росен Христов.

От няколко години се вижда оживление на Хиподрума в Русе, изключително в дисциплината прескачане на трудности. Разходката с коне за децата също е доста значима, тъй като по този начин поражда обич към животните и изключително към конете, споделят от асоциацията, представени от РусеМедиа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР