Хеликоптерната площадка за нуждите на Спешна медицинска помощ по въздух

...
</TD
>Хеликоптерната площадка за нуждите на Спешна медицинска помощ по въздух
Коментари Харесай

Площадката за летящите линейки в Бургас ще бъде в Парк Езеро?

Хеликоптерната площадка за потребностите на Спешна здравна помощ по въздух ще се намира в Парк Езеро, наоколо до бензиностанция " Шел ". Избраното местонахождение ще обезпечи оптималната сигурност при политане и кацане на, комфортен достъп на колите за спешна помощ и бърз достъп до УМБАЛ Бургас. Това излиза наяве от докладна бележка в Общинския съвет, входирана от кмета на Бургас Димитър Николов, откри информация на Burgas24.bg .

" Междуведомствена комисия, включваща представители на Министерство на здравеопазването, Министерство на превоза и Община Бургас извърши оглед на място по препоръчаните терени в региона на УМБАЛ Бургас. Като най-подходящ терен за създаване на хеликоптерна площадка, с оглед застраховане на методите за политане и кацане, съществуващо застрояване, налична едроразмерна растителност и транспортна и инфраструктурна обезпеченост е определен терен представляващ част от ПИ с идентификатор 07079.622.155 по КК на гр. Бургас.

Съгласно настоящ обстоен организационен проект ПИ с идентификатор е еднакъв с УПИ I, кв.2 по проекта на Парк Езеро, гр. Бургас, предназначен " за озеленяване и спорт “ – обществена общинска благосъстоятелност. Определената локация за създаване на хеликоптерна площадка е в югоизточната част на парцела, директно от северната страна на съществуваща алея с усилена настилка, с директна връзка към ул. Димитър Димов при пешеходната пътека до бензиностанция " Шел “ ", излиза наяве от докладната бележка.

Локацията е отдалечена от съществуващи здания и е съобразена с наличната едроразмерна растителност и паркова инфраструктура, като обезпечава опция за бързо и дейно превозване на пациенти при пораждане на незабавна нужда.  След координиране на местоположението от Общински съвет Бургас, Министерство на здравеопазването ще разпореди в детайли изследване на терена и планиране на площадката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР