Група от 10 курсисти положи успешно приемния изпит за курса

...
</TD
>Група от 10 курсисти положи успешно приемния изпит за курса
Коментари Харесай

От Спортното и плувни клубове с мераци да стават спасители на плажа

Група от 10 курсисти постави сполучливо приемния изпит за курса " Воден избавител на плувни басейни и водни паркове " и за море и открити водни площи. Това сподели за " Фокус " Виолета Радева, шеф на БЧК-Бургас. Оттук нататък те ще се образоват на доктрина и процедура, с цел да придобият дееспособност да упражняват специалността. 

Директорът изясни, че интерес към курсовете за спасители тази година има, само че не всеки има нужната физческа подготовка, с цел да премине сполучливо приемния изпит. 

" Най-вече се записват ученици на Спортното учебно заведение или на плувните клубове. Обикновено искащите са към двадесетина, само че не всеки може да покрие норматива. Все отново, това е най-важното изискване, защото същността на работата им ще бъде да избавят хора и да стигнат за малко време до тях ", уточни Виолета Радева. 

Преди това, на 4 април се организира заключителният изпит за 11 кандидат-спасители от Бургас - 9 от курс " Воден избавител на плувни басейни и водни паркове " и 2-ма - надграждащ курс за море и открити водни площи. 

Следващата седмица стартира идващият, а всеки искащ да се запише може да се свърже с БЧК-Бургас на тел.056/814 905 или на.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР