Граждани твърдят, че не са били информирани за реновирането на

...
</TD
>Граждани твърдят, че не са били информирани за реновирането на
Коментари Харесай

Пловдивчани силно изненадани от нахлуването на машини: Това ли решихте да ремонтирате?

Граждани настояват, че не са били осведомени за реновирането на сектора сред улиците " Загоре ", " Тракийски левент ", бул. " Марица " - юг и бул. " Копривщица ", за което Plovdiv24.bg . Ето какво ни написаха живущи в региона:

" Предвид неприятното положение на редица улици в града ние, жувущите на парковата алея с административен адрес ул. " Загоре " №17, останахме мощно сюрпризирани на 10.01. от нахлуването на машини, слаломиращи сред паркираните коли, които минути преди непосредствено да разкопаят, разлепиха бележки на входа и по дърветата на пракинга пред блока ни. Когато слязохме, с цел да се осведомяваме какво в действителност ще се прави, цялата техника се разотиде и получихме информация само от оставените бележки.

Самата алея няма нито една дупка, което да постанова нейната рехабилитация. Паркингът е в много положително положение, още повече е на сегменти, които при дъжд, като онзиденшния, водят водата непосредствено в почвата и не разрешават образуването на гьолове и събирането на така и така изобилното количество листа, както се случва в новоасфалтираните паркинги в региона. Не е ясна и ориста на здравите дървета, които сега са оградени от преносимите паркови блокчета и се намират на паркинга.

Никой от администрацията не ни е поканил, нито е пристигнал да ни изясни какво ще се случи и какво е планувано като активност. У нас остава подозрение, че има концепция въпросният паркинг да способства към бюджета на общината посредством отдаването му за платено прилагане на нас, както това се случва пред домовете на други наши съкварталци към блока.

А също така недоумяваме за какво се прави подобен ремонт на оборудване в доста положително положение, което действително само тук-там е с леко повдигнати плочки и очевидно не се постанова харченето на средства за асфалтиране в миг на по-належащи строителни потребности в региона - да вземем за пример ул. " Младежка ", където тук-там има големи ями?

Също по този начин се притесняваме от стесняването на алеята, за спестовност на средства, както това е установявано след това при други осъществени улични планове в града по-рано, и за които стеснения, жителите научават още веднъж от медиите. В момента алеята е задоволителна широчина, с цел да се разминат умерено две коли.

Не знаем даже дали не се планува и еднопосочна организация на придвижването след това.Надяваме се да дадете публичност на случая и да получим въпреки всичко някакво пояснение от виновните за това общински институции.

Иначе методът на деяние на строителите и мълчанието на институциите основава усещане за задкулисност и работа на близки до тях строителни бизнесмени и парични ползи. Разчитаме на Вашата ангажираност като медия, защитаваща гражданските ползи.

Сега, след Вашата обява за реновиране сектора, заключен сред улиците " Загоре ", " Тракийски левент ", бул. " Марица-юг " и бул. " Копривщица ", стана ясно, че унищожаването на инфраструктура в положително положение, за на ниска цена пиар на институциите и асимилиране на средства от строителните компании, хвърли светлина върху по този начин описаното нагоре мероприятие.

Очакваме да разберем, с Ваша помощ, обаче, какъв брой пари на данъкоплатците ще бъдат изхарчени, ще се стесни ли парковата алея и какво ще се случи с дърветата - главно липи и акации, както и каква ще е ориста на организацията на придвижването в региона. Вместо потребност от бетон, има потребност повече от регулярно събиране на окапалите листа и откриването на занемарените и затрупани от пръст пътечки за хората в целия парков регион.

Също по този начин е съществувал план за организацията на праковата среда в региона, издигнат е бил нещо като минибасейн с перголи наоколо до хидрофора, който е в отчайващо положение. Чешмичката до него не действа повече от 15 години.

Част от поливната мрежа за растителност е прекратена и служителката от " Градини и паркове " твърди, че е невероятно организирането на поливане на растенията, които са засадили жувущите в региона. Хората биха желали по-добра грижа за парка и зоните за отдих. Разчитаме на Вас, като безпристрастна медия. "

" Реновирането на този квартал е част от дълготрайната политика за цялостна реорганизация на всяка зона в регион " Централен “, коментира .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР