Гората.бг ще раздаде 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета

...
</TD
>Гората.бг ще раздаде 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета
Коментари Харесай

Раздават 20 000 дръвчета в Бургас днес

Гората.бг ще раздаде 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета в Бургас през днешния ден, 11 февруари. Акцията е безвъзмездна и цели да направи района, а и страната по - зелена. Подобни начинания се организират регулярно в цялата страна, като досега са засадени 2 млн. дървета.

" Фиданките, които се раздават с височина сред 40 - 130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, смокините и орехите са непосредствено плододаващи. Ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят, при тях размерите варират “, показват от Гората.бг.  

Мястото на  раздаването ще е до Часовника в центъра на града, като доброволци ще оказват помощ за по – бързото реализиране на самодейността.

Всеки, който пристигна на площада ще може да получи по колкото желаят дръвчета - 10, 20 или колкото може да засади и от типовете, които желаят. Ще бъдат раздавани и указания за предпазване, засаждане и грижа.

Този сезон задачата на Гората.бг е да бъдат засадени с доброволци още 1 милион дървета, за 5 месеца. А огромната цел е да има общо нови 5 милиона дървета в България до 2025.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР