Големи сини тръби са стоварени на булевард Дунав близо до

...
</TD
>Големи сини тръби са стоварени на булевард Дунав близо до
Коментари Харесай

Дупчат булевард Дунав на още едно място

Големи сини тръби са стоварени на бул. " Дунав " покрай кръстовището с улица " Победа " в очакване на старта на подмяната на водопровода и канализацията в региона по Интегрирания план за водите на Пловдив, видя кореспондент на Plovdiv24.bg .

Това е втората работна площадка на " Дунав " от реконструкцията на канализационната и водопроводната мрежи в квартал " Кършияка " по Водния цикъл, който се осъществя в " Северен ". Строителите ще работят в сектора от бизнес постройката към " Голямоконарско шосе ", заяви за медията ни заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

Строителните действия би трябвало да стартират в понеделник. Създадена е краткотрайна организация на придвижването и в региона ще бъдат сложени съответните указателни знаци. Самото кръстовище ще остане отворено, с цел да има достъп до автогара " Север " и гара " Филипово ".

Откриването на новата строителна площадка се постанова поради забавянето в осъществяването на плана в сектора " Дунав " - " Брезовско шосе ". Едновременно с тази права се работи по бул. " Северен " към кръговото кръстовище на " Дунав ". Работата на самото " Брезовско шосе " е спряна най-малко до март, когато се чака със стопляне на времето да стартира новият археологически сезон, защото на мястото има селищна могила и строителните действия се следят от археолози. 

Работата по " Дунав " - " Брезовско шосе " включва създаване на нов колектор с дължина 2.746 километра. Така ще се обезпечи оттичането на смесените води в дъждовно време и ще се предотвратят наводнения. Заедно с останалите мерки по Водния план ще се понижи инфилтрационния поток към Пречиствателната станция за отпадни води.

Интегрираният план за водите на град Пловдив – Етап I е на обща стойност 115 334 116,42 лева, от които 80 681 485,78 лв. безплатно европейско и национално финансиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР