Глобиха родителите ми, които са инвалиди, след като са паркирали

...
</TD
>Глобиха родителите ми, които са инвалиди, след като са паркирали
Коментари Харесай

Читател: За да си вземат колата от синя зона, родителите ми трябва да изтеглят бърз кредит

Глобиха родителите ми, които са инвалиди, откакто са паркирали в " синя зона ", само че не на посочените за задачата места. С този сигнал се свърза с редакцията ни четец на  Plovdiv24.bg.

Той изясни, че и двамата му родители са хора със 70% увреждания, колата им има инвалиден стикер. След претърпяна интервенция и нужда от рехабилитация  на 5 юни майката на нашия четец е трябвало да посети ДКЦ1. На паркинга пред лечебното заведение не е имало свободни места, предопределени за инвалиди, които са безвъзмездни до 3 часа престой. Ето за какво са паркирали на друго нормално място.

По думите на нашия четец родителите му не са знаели, че би трябвало да платят, макар че имат право на гратис паркиране в " синя зона ". След излизане от болничното заведение обаче на колата им към този момент е поставена скоба.

След много премеждия нашият читател се свързва по телефона с центъра на " синя зона ", откъдето му изясняват, че ще би трябвало да заплатят 40 лв. за скобата и по 2 лв. на час престой.

" Те би трябвало да изтеглят бърз заем ", с цел да си вземат колата. Поне Общината да постави една осведомителна табела - в случай че няма свободни места за инвалиди, би трябвало да се заплаща 2 лв/час на постоянните паркоместа в " Синя зона ", предлага мъжът.

При наша информация в Наредбата за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив в чл 15. ал 8 е записано, че: " При дефицит на паркоместа, обслужващи хора с увреждания, паркирането на коли, снабдени с карта и обслужващи хора с увреждания се прави при режим на почасово платено паркиране. "  

Така единствените, които паркират в " Синя зона " в Пловдив изцяло гратис са електрическите автомобили.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР