Главната улица в кв. Сарафово“ – Ангел Димитров“ ще има

...
</TD
>Главната улица в кв. Сарафово“ – Ангел Димитров“ ще има
Коментари Харесай

Добри новини за жителите на Сарафово

Главната улица в кв. " Сарафово “ – " Ангел Димитров “ ще има нови, по-широки и комфортни тротоари. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на Община Бургас за 2024 година

Предложението е на общинския консултант Евелина Михалева. Докладната бележка беше гласувана на вчерашната сесия на Общинския съвет.

" Миналата година стартира построяването на тротоари по главната улица " Ангел Димитров “, както и на джобове за паркиране на моторни транспортни средства. Тази година от ВиК беше прокарана и канализацията в този сектор. Изграждането на тротоари по цялата улица ще направи образа на квартала доста по-красив, а разхождането по улицата – по-приятно и безвредно. “, разяснява Михалева.

Тя добави, че извънредно бързото разгръщане на квартала и многочислените нови кооперации и жилищни комплекси се нуждаят от добра довеждаща инфраструктура, която да усъвършенства качеството на живот на живущите в квартала.

" Липсата  на тротоари и разрушените такива, затрудняват напредването както на майките с колички, по този начин и на възрастните хора. Освен това неналичието на тротоарна настилка на някои места е спънка за слагането на пешеходни пътеки. “, изясни общинският консултант.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР