Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване (ГД ГРАО) при

...
</TD
>Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване (ГД ГРАО) при
Коментари Харесай

Ексклузивно: Обрат! ГД ГРАО обяви за валидна подписката за Белащица!

Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГД ГРАО) при Министерство на районното развиване и благоустройството разгласи за годна подписката на поданици на село Белащица за привикване на локален референдум за обособяване на обитаемото място от община " Родопи " и присъединението му към община Пловдив, научи извънредно Plovdiv24.bg .

Групово дело ГРАО извърши инспекция на подписката, импортирана на 04.10.2022 година пред Общински съвет - Пловдив. От всички 490 подписа правилни са 451. Некоректни са 39, от които има три лица с неверно ЕГН, 19 без непрекъснат адрес в с. Белащица, 5 с неверни и непълни имена, 22 повторени подписа в листата, двама без изборни права и двама, които не са български жители. По информация на Групово дело ГРАО общия брой на лицата с изборни права, които имат непрекъснат адрес на територията на село Белащица към 23 септември 2022 година е 1741 души.

По закон за насрочване на локален референдум са нужни 436 подписа. От община " Родопи " бяха оповестили, че подписката е невалидна, тъй като имало единствено 418 правилни подписа. Според справката на Групово дело ГРАО обаче те са 451, както писахме нагоре.

Припомняме, че на сесията на пловдивския общински съвет на следващия ден би трябвало да се прегледа анулация на решението от 13 октомври, с което бе обещано единодушие Белащица да се причисли към Пловдив след провеждането на локален референдум. То беше взето с цялостно единогласие, 44 гласа " за " и нито един " срещу " или " въздържал се ". Областният управител Ангел Стоев го връща като незаконосъобразно и взето прибързано.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР