Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да полага всички

...
</TD
>Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да полага всички
Коментари Харесай

Летище Бургас: Готови сме за ранен старт на Лято 2023

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД продължава да поставя всички вероятни старания в развиването на трафика и инфраструктурата на Летище Бургас, изпълнявайки добросъвестно, навреме и в цялостен размер всички свои задължения и отговорности към страната, в ролята си на виновен концесионер и правилен шеф на стотици чиновници – непрекъснат и сезонен личен състав. Летище Бургас е отворено за пътнически и товарни полети, осигурявайки допустимо най-хубавото и безвредно обслужване на всички свои пасажери, гости и клиенти. Това оповестяват в позиция от бургаското летище.

През миналата 2022 година Летище Бургас означи незабравим растеж от 72% на пасажерите по отношение на 2021 година, което съставлява сбор от 1,63 милиона пасажери. Бяха обслужени 12 293 полета, от които 5489 постоянни и 5169 чартърни, като бяха изпълнени полетни стратегии на 50 самолетни компании до 85 дестинации. Важно е да се означи, че този растеж е реализиран, макар неналичието на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус, които бяха измежду главните пазари за морския аеропорт преди военния спор на украинска територия, почнал при започване на предходната година. Цели 6 нови самолетни компании извършиха полети от и до Летище Бургас и 2 нови маршрута бяха добавени към летищното портфолио – Анталия, Турция и Жельона Гора, Полша.

Нещо повече, за поредна година Летище Бургас потвърди, че предлага най-високото равнище на сигурност и навреме обслужване на всички свои пасажери, защото летището беше измежду дребното в Европа, които съумяха да работят безпроблемно през миналия летен сезон, с помощта на мощните акции за асортимент на фрагменти и работодателската марка на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД. За последните 16 години " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД се утвърди като един от най-желаните работодатели в района, предлагайки освен атрактивни и безвредни условия на труд, само че и беше една от доста дребното компании в авиационния бранш в Европа и света, които не редуцираха свои чиновници, по време на пандемията от COVID-19.

Това развиване е основано на непрестанното и интензивно промотиране на Летище Бургас от страна на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД на някои от най-големите интернационалните туристически изложби през годините: WTM London, ITB Berlin, IFTM Top Resa Paris, на профилирани събития за туристическата промишленост във Виена, Варшава и така нататък През 2023 година чакаме нови директни полети – от Познан (Полша), Каунас (Литва) и Дъблин (Ирландия) от Ryanair, от Рига (Латвия) от airBaltic и от Шчечин (Полша) от European Air Charter. " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД също по този начин промотира Летище Бургас на " туристическо роудшоу “ в Полша, проведено с поддръжката на Министерството на туризма на Република България, от 24 до 28 октомври 2022 година, където се организираха голям брой двустранни срещи с представители на водещи тур оператори и туристически организации от Полша.

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД е подготвен за ранен старт на Лято 2023 още от края месец март, очаквайки да обслужи постоянни и чартърни полети от/до 10 дестинации от 6 страни.

Същевременно, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД " не стопира да влага в инфраструктурата на Летище Бургас като капиталовата стратегия за летището се извършва по проект и график и в цялостна координация с Министерство на превоза на Република България.

От началото на концесията до края на 2022 година, повече от 103 млн. евро са били вложени в голям брой планове за Летище Бургас. Ето и някои от най-големите от тях за последните 16 години:

-        Нов пътнически терминал с прилежащи паркинг зони и напълно нова система за достъп;

-        Пълна реорганизация (обновяване) на ПР А – най-натоварената пътека за рулиране;

-        Разширение на перона;

-        Изцяло нова система за електроразпределение на територията на летището;

-        Нова постройка за пожарната работа и други

 

В сегашния общоприет проект в интервала от 2022 до 2026 година " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД възнамерява да влага повече от 50 млн. евро за следните планове на Летище Бургас:

-        Рехабилитация на пистата;

-        Завършване на разширението на перона и инсталиране на ново перонно осветление;

-        Започване на разширението на Терминал 2 " Заминаващи “ и други

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД работи интензивно с самолетните компании за развиването на свързаността на Летище Бургас, в и отвън пиковия летен сезон. Летищният оператор е един от многото фактори, оформящи свързаността през зимния интервал на дестинация с особено изразена сезонност. Наличието на търсене към избрана дестинация и на огромен брой евентуални пасажери за входящ и произлязъл трафик са най-важният фактор за даден целогодишен маршрут.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР