Фермерският пазар в Благоевград е избран за Сграда на годината

...
</TD
>Фермерският пазар в Благоевград е избран за Сграда на годината
Коментари Харесай

Отличиха фермерския пазар в Благоевград с престижна награда

Фермерският пазар в Благоевград е определен за " Сграда на годината " в категорията " Проекти, свързани с развиването на градовете " в Националния конкурс " Cгpaдa нa гoдинaтa “, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Конструкцията, с възложител Община Благоевград, е дело на " Благоевград Проект 2021 ЕООД " и арх. Димитър Паскалев.

Реконструкцията на фермерският пазар в Благоевград имаше за цел да реализира промяна на зоната на открития пазар и да го трансформира в модерно, атрактивно и многофункционално обществено пространство, което уголемява и развива пешеходната зона на града и се трансформира в нов градски акцент и магнит.

Архитект Димитър Паскалев написа в профила си във Фейсбук, че още първоначално е споделил, че това е един дребен план с огромно значение, тъй като показва пазарите в нова светлина - като живо и многофункционално публично пространство, като детайл от градската дневна. 

" Получих доста поздравления от архитекти (това не е изключително особено за гилдията) и за следващ път се убедих, че има жадност тъкмо за такива леки, дискретни и ефирни планове в градовете, изтощени от претруфеност, еклектика и неприятен усет. 

Надявам се това да едно непретенциозно начало за преосмисляне на пазарите, които всекидневно са в централни градски зони, само че не могат да се употребяват за нищо друго. В истинския си европейски феодален тип пазарите са площадни пространства ", добавя той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР