Езикова гимназия “Пловдив е едно от най-елитните училища не само

...
</TD
>Езикова гимназия “Пловдив е едно от най-елитните училища не само
Коментари Харесай

Сигнал от елитна гимназия в Пловдив за абсурдни традиции при изпращането на абитуриентите

" Езикова гимназия “Пловдив " е едно от най-елитните учебни заведения освен в нашия град, само че и в цялата страна. Разбира се, това се дължи на равнището, което възпитаниците поддържат, както и на професионализма на преподавателите. " Така заповча разказът пред Plovdiv24.bg си абитуриентка от учебното заведение.

Тя обръща внимание на неуместна, по нейните думи, традиция, свързана с изпращането на зрелостниците всяка година: 

Бих желала да ви показва някои от традициите на учебното заведение, които всяка година се повтарят при изпращането на завършващите дванадесетокласници.

Една от тях е обвързвана с обичаните на всички ни балони. Във випуск сме 270 индивида, като всеки зрелостник получава балон, което както се досещате, значи, че всяка година на този празник нашето учебно заведение избира да пусне 270 балона във въздуха. Всеки, от които ще се озове в околната среда, създавайки боклук, който ще се разгражда с години… в случай че изобщо се разгради, несъмнено. Тази година балоните, които управлението избра, бяха фолиеви, наричани още миларови.

В множеството случаи те са построени от найлонови листове с железно покритие, от кое място и получават блясъка си. Това ги прави освен красиви и ефектни, само че и изцяло неразградими в природата. Освен че се предизвиква целият този боклук, попаднали един път в околната среда, те основават заплаха за нейните жители. Животните могат да ги обхванат или да се оплетат във връзките им.

И по този начин тази традиция, непокътната и одобрена през годините, продължава да се повтаря при всеки идващ випуск, причинявайки нови и нови боклуци.

А кое е най-абсурдното ли? Според мен даже извънредно иронично. Дадено е начало и на друга традиция, при която в деня на изпращането, випускът засажда едно дръвче в двора на гимназията. Изхвърляме близо 300 балона в природата, само че пък нали сме засадили дърво…

Но не стопираме дотук. Друго нещо, на което ставаме очевидци всяка година, е по този начин известният обред с стартиране на бели гълъби. По една абитуриентка от всеки клас излиза пред входа на учебното заведение, хваща един гълъб и когато шефът полее с менче вода, пожелавайки триумф на приключилите възпитаници, девойките пускат гълъбите и те политат, символизирайки с полета си новото начало, което стои пред всеки един от нас. Предполагам звучи доста вълнуващо, само че е значимо да обърнем внимание и на другата страна на този бит. Момичетата, които излизат да показват своя клас, даже и с положителните си планове, не са способени, а и множеството се тормозят от самите птици. Съответно не знаят по какъв начин тъкмо да подходят към животните, хващат ги погрешно, стискат ги, причинявайки им некомфорт, в някои случаи даже болежка, контузии и тн. Оставям и малко видео, на което сами може да видите какъв брой уплашено наподобява животното.

И в този момент идва моментът да се замислим… Нужно ли е в действителност това? Трябва ли да отпразнуваме изпращането на зрелостниците по този метод? Няма ли други възможности, които да сложат начало на нови по-екосъобразни обичаи? Абсурдно е една от най-хубавите гимназии в страната да толерира това и да дава подобен образец на учениците, които занапред се построяват като персони. Искрено се надявам управлението на гимназията, отпред с нашия почитаем шеф господин, да се замисли върху написаното и следващата година на изпращането на идващия випуск да станем очевидци на смяна ", приключва своя роман пловдивчанката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР