Еврокомисар Мария Габриел проведе среща със студентите и ръководството на

...
</TD
>Еврокомисар Мария Габриел проведе среща със студентите и ръководството на
Коментари Харесай

Еврокомисар Мария Габриел: Пловдив е пример за Европа

Еврокомисар Мария Габриел организира среща със студентите и управлението на пловдивския поземлен университет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Темата на срещата бе " Иновации и образование- създаване на синергия за по-добри благоприятни условия ", която е част от програмата " Еразъм+ ". 

Еврокомисар Габриел изрази своите благодарности към напъните, които пловдивският университет поставя, с цел да бъде част от европейската стратегия и поздрави присъстващите. 

" Сърдечно благодаря за топлия банкет. Много е хубаво да си в Пловдив и в България. Искам да благодаря за прелестната организация на това събитие. За мен е чест да съм с вас през днешния ден ", обърна се тя към всички при започване на събитието и добави:

" Обединява ни това, че имаме вяра в силата на образованието и нововъведенията. Радвам се, че тази полемика се семейства от Аграрния университет, който е част от една европейска иновационна екосистема. Вече повече от 70 години образувате гении в области, жизненоважни за всеки един от нас. Създавате умения и настройки, нужни за развиването за бизнеса и нововъведенията в Европа. 

Можете да се гордеете с тези достижения, както ние се гордеем с напъните ви и гениите на всички студенти и ръководители, професори, лектори. Нещата, които са водещи за вас, са водещи и за Европа. Всички знаем, че с цел да сме сполучливи, не можем да го реализираме, в случай че работим независимо. Много значимо е да се обединим като екип и да обединим запаси, с цел да реализираме мечтаните европейски резултати. "  

Еврокомисар Мария Габриел добави, че Пловдив е образец за Европа поради многочислените новаторски локални екосистеми. Тя си сложи за цел, че до 2025 г.  да има 1 000000 гения в региона на технологиите.

" Европа има потребност от инвестиция в хора с умения и гении в технологиите, за което желая да поздравя този прелестен университет, който всеки ден образова и развива гениите на бъдещите водачи в тези сфери. ", добави Габриел.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР