ЕРП Север сподели своята позиция . Според предприятието настъпилите аварии

...
</TD
>ЕРП Север сподели своята позиция . Според предприятието настъпилите аварии
Коментари Харесай

ЕРП Север с позиция относно исканията на неустойки заради липса на ток

ЕРП Север показа своята позиция . Според предприятието настъпилите повреди през миналия уикенд са отвън контрола на оператора на мрежата. Ето и цялата позиция:

Безпрецедентно влошената метеорологична обстановка през последните дни аргументи както редица неудобства на клиентите, по този начин и голям брой вреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Настъпилите тежки повреди по съоръженията  бяха вследствие на условия, отвън контрола на оператора на мрежата. ЕРП Север работи според утвърдени от КЕВР Общи условия, където в детайли са изброени правата и отговорностите на двете страни – клиенти и мрежови оператор.  Като сдружение от публичен интерес и според обществено известните ни отговорности, всяка подадено искане за обезщетение или наказателна клауза се преглежда самостоятелно и според от съответните условия и нормативни условия.

През миналия уикенд наблюдавахме трето подред внезапно утежняване на времето, което провокира спешни обстановки в огромна част от територията на ЕРП Север и в допълнение натовари рисково чиновниците на сдружението. Редица селища оповестиха бедствено състояние и приканиха хората да не излизат. Служителите на компанията бяха мощно затруднени от неналичието на достъп до регионите без ток заради затворени след навявания и непочистени пътища. Непроходимите пътища забавиха екипите на ЕРП Север в дейностите по локализиране на повредите и затрудниха достъпа до проблематичните сектори по мрежата. Настъпиха и голям брой повреди по електропреносната мрежа високо напрежение, оперирана от ЕСО, което по директен метод прекъсна електрозахранването на оборудванията приблизително и ниско напрежение на ЕРП Север. При тази сериозна за електроразпределителното сдружение и клиентите обстановка всички дежурни екипи бяха на терен и работиха изключителни часове и в тъмните часове на денонощието в изискванията на бурни пориви напразно, снежни навявания, заледявания и проливни дъждове тук-там за възобновяване на електрозахранването в засегнатите региони.

В този комплициран и изискващ бърз и съответен отговор миг сдружението беше обект на остри рецензии от представители на държавни институции, локалната власт и публични организации, както и на напън за погашение на компенсации. Подложена беше на подозрение съответната подготовка на оборудванията за работа при неподходящи климатични условия. Същевременно възобновяване на оборудванията заради настъпилото злополучие не би било допустимо, в случай че сдружението нямаше подготвеност с екипи, техника и налични материали, нужни за своевременна реакция. ЕРП Север извършва прецизно своята капиталова стратегия, като за тази година даже надвиши заложените в нея средства, а за новия регулаторен интервал ще бъде увеличена с 25%. Като лицензирано сдружение сме проверявани неведнъж от всички регулаторни органи и МЕ, постоянно сме изпълнявали неотменно своите регулаторни отговорности.

Електромонтьорите на компанията дни наред работиха при извънредно тежки условия и направиха всичко допустимо да обезпечат навреме електрозахранването в бедстващите региони, като работата продължава и досега за подадени единични сигнали тук-там. Основен приоритет на Електроразпределение Север постоянно е било и остава обезпечаването на непрестанно електрозахранване на своите клиенти. Дружеството ще продължи да съблюдава своите лицензионни, законови и регулаторни отговорности.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР