Екологичното възпитание на подрастващите продължава и през лятната ваканция. Днес

...
</TD
>Екологичното възпитание на подрастващите продължава и през лятната ваканция. Днес
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив подготвят писмо до учените от българската изследователска база на Антарктида

Екологичното образование на подрастващите продължава и през лятната почивка. Днес учениците четвърти за пети клас, посещаващи лятна занималня в учебно заведение " Елин Пелин “ с началник госпожа Танчовска посрещнаха пиара от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и експерт от Института за проучвания на климата, атмосферата и водите към Българска академия на науките.

Надежда Шопова, основен помощник от отдел " Климат “ изнесе атрактивна презентация, озаглавена " Ледена ера – 6 “, в която посредством интерактивен метод сериозната научна информация беше ловко смесена с моменти от обичани детски анимации. Освен любопитни обстоятелства за климата и изменението му през последните десетилетия, тя показа задачата на българските полярни експедиции и научните им проучвания в областта на физически до биологични науки - от необятното пространство до дребните микроорганизми.

След непренудено извършена полемика учениците взеха решение да напишат писмо до учените на българската изследователска база " Св. Климент Охридски " на ледения континент, в което да зададат своите научни въпроси към тях. Текстът на писмото остана като домашна работа, за която да мислят през ваканцията.

Представените материали в открития урок са част от плана " Климатична кутия “, основан от проф. Александров от Българска академия на науките, който цели да възбуди измежду учениците интерес към проучване на природата и науката в региона на климата, атмосферата и водите, климатични промени, стабилно разпределение, потребление и запазване на естествените запаси, нуждата да преценяме рационално потребностите на обществото и човешките действия в изискванията на изменящ се климат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР