Екипът на Junior Achievement създаваме пространство за учениците да изследват,

...
</TD
>Екипът на Junior Achievement създаваме пространство за учениците да изследват,
Коментари Харесай

Диана Недева, Junior Achievement: Мотото ни е От предприемчиви хора към щастлива нация

Екипът на Junior Achievement сътворяваме пространство за учениците да изследват, да бъдат смели, да основават нови хрумвания и да видят с кои от тези хрумвания се свързват най-силно. Това сподели Диана Недева – специалист образования и планове в JA Bulgaria, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Junior Achievement работи главно в три посоки – предприемачество, финансова просветеност и умения за работа. Всички предприемачески стратегии имат детайли на финансова просветеност и умения за работа, изясни специалистът.  

Мотото на Junior Achievement е " От предприемчиви хора към щастлива нация “. " Когато един човек резервира своята интензивност и продължи да развива бизнес хрумвания, шансът да основава екологосъобразни решения, етични бизнеси, решения, насочени към действителни проблеми и тяхното превъзмогване, е доста по-голям. Предприемчивостта е това да можеш да превърнеш концепция в деяние. Насърчаваме децата тази концепция да взема решение действителен проблем. Много постоянно те основават точно такива хрумвания, тъй като се вълнуват от света към тях. Това, което развиваме доста мощно през последните години, е зеленото предприемачество “, изясни Диана Недева.  

Учителите също са доста дейни, любопитни и инициативни. " Те виждат резултата, който стратегиите имат върху учениците, поддържането на мотивацията, активирането им. Точно по тази причина не престават да вземат участие в разнообразни начинания и стратегии. Самите учители развиват своите познания и умения “, добави специалистът образования и планове в JA Bulgaria. 

В Световната седмица на предприемачеството се включват над 160 страни от всички континенти и 10 милиона индивида. Днес е формалното разкриване на Седмицата и у нас, като младежи и деца от детски градини ще могат да се включат в редица начинания.  

Първото събитие е оповестяване на проблема по един от състезанията за гимназисти. 

" Устойчивата мода е на фокус в Световната седмица на предприемачеството. Това е доста значима тематика, поради огромния резултат на стилната промишленост върху околната среда. Учениците ще работят в екипи до 5 индивида и ще могат да преминат през доста забавни действия през просветителна платформа, която им изяснява какво е кръгова стопанска система. За най-активните ще има награди “, разгласи Диана Недева.  

Училищата в страната могат да се включат с иновационни лагери. " Това е модел, който използваме от доста години насам, който разрешава на екипи младежи да се съберат на едно място и да помислят върху решения, в тази ситуация ориентирани към устойчивата мода. По време на иновационните лагери имат опция в границите на един или два дни да се концентрират върху тематиката, да основат решения. Тук също ще имаме награди за най-активните учебни заведения “, описа специалистът. 

През информационните канали на Junior Achievement ще бъдат показани положителните образци от страната на учители и възпитаници, които ще провеждат хакатони или вътрешни състезания по места.  

На 16 ноември пък ще се организира уебинар " Защо е значимо да мислим новаторско? “, ориентиран към учители и възпитаници, които желаят да основават новаторски хрумвания, насочени към разрешаването на действителни проблеми. " На младежите им идва естествено да мислят новаторско поради отворения разум. Мислят доста самоуверено и това постоянно ни въодушевява и зарежда като екип. Нашата роля е да им помогнем със структуриране стъпките, които би трябвало да се осъществят за основаването на някакъв краен артикул или услуга “, сподели още Диана Недева.  

Ще има провокации и за дребните деца от предучилищна възраст и възпитаници в начален стадий – конкурс с рисунки на тематика " Дрехи на бъдещето “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР