Екипът на Държавна опера – Бургас отново се включва в

...
</TD
>Екипът на Държавна опера – Бургас отново се включва в
Коментари Харесай

Бургаската опера с благотворителен концерт Заедно за Иван

Екипът на Държавна опера – Бургас още веднъж се включва в благотворителна идея. Благородното начинание, в което ще вземат участие солисти на бургаския културен институт, се влива в акцията за набиране на средства за лекуване на млад бургазлия – Иван Мандаджиев, който е на 36 години. Той е извънредно доброжелателен и стойностен човек, с отлично семейство. който се лекува от хронична миелоидна левкемия. Борбата му с заболяването е датира от 2018 година, бил е в ремисия за известно време, само че за жалост заболяването се завръща. За момента вярата е посредством трансплантация на костен мозък в университетска болница в Германия. Концертът, който ще се организира в Бургаската опера е по самодейност на басът Костадин Мечков, солист на Държавна опера – Бургас:

Необходимата сума за лекуването на Иван е 290 хиляди евро. по-голямата част от сумата е събрана, остават още към 50 хиляди евро.  Трансплантацията е планувана за края на месец септември т. год.

Концертът на Бургаската опера ще се организира на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта.  Силно се надяваме, че тази част от дарените средства от закупените билети за концерта – на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта, ще допринесат за позитивния край на лечебния развой за Иван! Изкуството нееднократно е доказвало своята мощ – като тласък, подстрекател и знак на вяра. Вярваме, че и този път хората, отдадени на музиката, ще дадат своя скъп принос за идеята с най-големия залог, а точно – спасяването на човешки живот! А присъстващите на благотворителния концерт ще станат съпричастни към едно благородно дело в помощ на младеж, измъчен от левкемия. Бургаската опера не за първи път демонстрира съпричастност към сходни обществени дела, концертът във вторник е следващото доказателство. 

В концерта на 5 септември ще вземат участие солистите на Бургаската опера: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков, Валери Турманов, Йордан Христозов, басът Костадин Мечков и други На рояла ще бъдат: Дария Кръстева и Илиана Тодорова.

Благотворителният концерт е със специфичното присъединяване на Вокална групировка " Морски песъчинки " с диригент Милена Добрева.

Средствата, които ще бъдат набавени от закупуване на билети за концерта, ще бъдат предоставени за лекуването на младия бургазлия.

Всеки, който е съпричастен към идеята, би могъл да преведе средства, съгласно опциите си, на следната дарителска сметка:

Банка ДСК

BIC: STSABGSF

IBAN: BG83STSA93000029976834

Иван Мандаджиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР