Екип на РИОСВ – Пловдив днес осъществи контрол в район

...
</TD
>Екип на РИОСВ – Пловдив днес осъществи контрол в район
Коментари Харесай

Бунището до КАТ Пловдив изчезна

Екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив през днешния ден реализира надзор в регион " Северен “, с цел да ревизира дали са изпълнени дадените на 28 юни наставления към кмета на общината да почисти мощно нечисти с боклуци терени.

При инспекцията екоекспертите откриха, че площите пред и зад постройката на КАТ в " Шекер махала ", както и територията под моста на Карловско шосе при " Арман махала " са изцяло изчистени.

В региона на ул. " Напредък “ мястото е покрито в допълнение с компактен пласт трошена каменна секта, а наоколо е ситуирана полицейска кола със чиновници, които наблюдават за съблюдаване на реда.

Поставени са контейнери за изхвърляне на боклуци. Живущи в двете махали са изразили пред чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив задоволството си за подхванатите от общината ограничения.

. Това предизвика незабавни и засилени изключителни инспекции от страна на екоинспекцията, при които се установи скупчване на боклуци в обичайно проблематични точки от града и следи от запалването им. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив даде наставления към кмета на общината да почисти откритите нерегламентирани замърсявания и да не позволява те да се повтарят. Даденият период за това бе едноседмичен и той изтече през вчерашния ден.

Екоинспекцията употребява случая, с цел да се обърне с зов към жителите да демонстрират отговорност и зоркост през летните пожароопасни месеци и никога да не пристъпват към изгаряне на боклуци. Освен, че е неразрешено от Закона за ръководство на отпадъците, това съставлява сериозен риск за здравето и околната среда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР