Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
</TD
>Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

Нощна проверка на РИОСВ Пловдив

Екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив (РЛ - Пловдив) към Изпълнителната организация по околна среда до късно нощес извършваше инспекция поради зародил пожар от запалени боклуци сред селата Триводици и Ново село, община Стамболийски.

Сигналът за зародилата обстановка е подаден в края на работния ден от кмета на с. Триводици и от кмета на с. Хаджиево, община Пазарджик посредством център 112, като в него е посочено, че поради южния вятър към обитаемоте места въздухът е димящ, с остра и задушлива миризма.

Експертите са пристигнали на място неотложно. Установили са, че горят нерегламентирано струпани боклуци в местността " Баира “, на територията на някогашна кариера. Експерт на РЛ – Пловдив е правил измервания на качеството на атмосферния въздух, като мястото на пробовземане е съобразено с посоката на преобладаващия вятър. Резултатите от тях ще бъдат показани на екоинспекцията.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив сега обяснява кой е притежателят на терена. Срещу него ще бъдат подхванати административнонаказателни дейности, като се приложи цялата суровост на Закона за ръководство на отпадъците.

По време на инспекцията на място е имало и екип на ПБЗН – Стамболийски, който се е борил с огъня. Към момента той още тлее, а дейностите на пожарната не престават. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ще продължи да упражнява надзор на място и да осведоми жителите при положение на заплаха.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР