Едно от емблематичните места в Бургас по времето на соца

...
</TD
>Едно от емблематичните места в Бургас по времето на соца
Коментари Харесай

Пиргос тъне в мизерия и разруха

Едно от емблематичните места в Бургас по времето на соца – някогашният търговски комплекс и ресторант " Пиргос “ в к-с " Лазур " тъне в съсипия. Мястото, което се намира на метри от морската градина се е трансформирало в сборище на бездомници и наркомани, споделят живеещи в региона.

" Доста клошари се приютяват тук, палят се огньове понякога. Правят се бели всякакви и това е мрачно неосветено място, не е за хора да минават нощно време от тук. Превърнало се е в сметище, нищо прелестно за гледане. Не би трябвало да съществува това тук, на това място и в същото време ".

В предишното, " Пиргос “ беше място от където хората пазариха, посещаваха ресторанта, а през 90-те мястото привличаше феновете на нощния живот. През последните години разнообразни наематели се пробваха да съживят някакъв бизнес там, само че без триумф, напомня БНР.

В момента изоставената постройка е като язва за региона. От ресторантчето пред нея са сложили ограда, с цел да не вижда неприятната панорама от клиентите. След няколко пожара, подпалени от клошари мястото е станало още по-зловещо.

Но по какъв начин се стигна до тук? След несполучливите опити да се възроди постройката, бизнесмени взеха решение, че теренът върху нея и тревните площи в съседство да подобаващи за градеж. Инвеститорите са сдружения, благосъстоятелност на общинския консултант Бенчо Бенчев и на Марияна и Радостин Дачеви. Жителите от прилежащите блокове в комплекс " Лазур “, обаче апелираха изменението на Подробния организационен проект, признат от Община Бургас за градежа и след шест години каузи, Върховният административен съд постанови, че висока постройка в региона на някогашния търговски център " Пиргос “ в Бургас няма да се строи.

Но следователно до по кое време ще сме очевидци на тази панорама? От община Бургас ни дадоха отговор, че е обвързване на притежателите да почистят терена. Администрацията е била сезирана за казуса още преди няколко месеца и до в този момент няколко пъти е опитвала да изпрати наставление за предприемане на дейности по разчистването, само че без триумф. От компанията, които са ползватели на парцела непрестанно се криели. А точно предписанието е съображение за налагане на санкция.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР