Една от големите фабрики в Русе от 1 май затваря

...
</TD
>Една от големите фабрики в Русе от 1 май затваря
Коментари Харесай

Една от големите фабрики в Русе затваря врати, 360 души остават без работа

Една от огромните заводи в Русе от 1 май затваря порти.

360 души към този момент получиха предизвестията си. Някои от тях към този момент са си намерили нова работа, само че множеството ги чака трудовата борса. Най-притеснени са хората от селата, за които доста други възможности няма, оповестяват от Българска национална телевизия. 

Фабриката е от едно от огромните предприятия в Русе. Тя е част от интернационална компания за произвеждане на чорапи и долни дрехи със седалище в Израел. Има фабрики в няколко страни и работи за международни марки, само че е решила точно в България да закрие производството си.

За някои от хората тук това са последните работни дни. Виждан Джени е във фабриката близо 8 години. Тя е от Глоджево и знае, че там работа няма да си откри.

" Превоз като има – ще намерим. И на три смени сме привикнали да работим. Заплащането – на всички места – минималната заплата ", споделя тя.

Професионалната плетачка Елка Симеонова към този момент си е намерила място в дребна компания, само че заплащането там ще е по-ниско.

" Борса няма да употребявам, ще стартира незабавно отново в плетачна компания ", споделя тя.

Опитът ни да се срещнем с управлението на компанията удари на камък. На служащите е обяснено, че аргументите да бъде затворена фабриката в Русе са икономическата обстановка и инфлацията.

" Между двата завода в Турция и в България - кои ще бъдат оставени, управлението решило, че в България би трябвало да я затвори. Имат повече работна ръка ", счита Елка Симеонова.

Голяма част от служащите са с дълготраен стаж, някои са тук от откриването на предприятието преди 22 години. И се тормозят, че мъчно ще се приспособяват към нова работа и разнообразни условия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР