Единствен по рода си иновативен дигитален център Партньорство за успех“

...
</TD
>Единствен по рода си иновативен дигитален център Партньорство за успех“
Коментари Харесай

Единствен по рода си дигитален център откриха в Пловдивския университет

Единствен по рода си новаторски цифров център " Партньорство за триумф “ в страната откриха през днешния ден в Нова постройка на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. След церемонията се организираха и първите часове по хоспитиране на третокурсници от специалността " Начална учебна педагогика и непознат език “, които следиха уроци в действително време в електронна среда.

На тържественото разкриване участваха зам.-ректорът на висшето учебно заведение и началник на Катедра " Начална учебна педагогика “ проф. д.п.н. Румяна Танкова, зам.-ректорът доцент доктор Надя Чернева, деканът на Педагогическия факултет проф. доктор Владимира Ангелова, доцент доктор Хилда Терлемезян – зам.-декан по образователна активност и осведомителна среда на факултета и шефът на ОУ " Алеко Константинов “ - Марияна Найденова. Гости на събитието бяха - шеф на РУО - Пловдив, - кмет на регион " Централен “, проф. д.п.н. Росица Пенкова от Софийския университет " Св. Св. Климент Охридски “ и Красимир Ангелов - някогашен шеф на ОУ " Алеко Константинок “, който взе участие в създаването на плана от самото му начало.

Церемонията откри проф. д.п.н. Румяна Танкова, която показа в резюме плана – началото му е сложено преди 8 години, когато в Педагогическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “ е основана една от първите в България системи за уебинари и за образование в електронна среда. Системата разрешава включването на до 250 участници от разнообразни местоположения в образователния развой по хоспитиране – наблюдаване за рационализиране, което обичайно е присъствено в базови учебни заведения. Предимството й е, че в случай че преди екип на университета е пренасял и инсталирал техника в разнообразни учебни заведения в страната и чужбина, в този момент е основана една непрекъсната оборудвана класна стая в ОУ " Алеко Константинов “, с която има непрекъсната връзка.

" Електронната форма на отдалечено наблюдаване е позволена единствено при хоспитиране, а студентските практики се организират в присъствена форма “, разясни още проф. Танкова. И добави, че индивидът, чийто труд стои в основата на реализирането на цифровия център, е помощник Мартин Тодоров от Педагогическия факултет на ПУ.

От своя страна зам.-ректорът на университета доцент доктор Надя Чернева приветства достижението на педагозите и го дефинира като " следващия успех, пристигнал вследствие на дългогодишния труд на управлението на факултета “. Тя акцентира, че точно ПФ пръв е почнал да ползва актуалните осведомителни технологии във висшето учебно заведение, с което сполучливо дава отговор на най-иновативните решения в образователния развой да приготвя фрагменти за българското обучение.

" И всичко това е единствено поради вас! “ С тези думи Деканът на Педагогическия факултет проф. доктор Владимира Ангелова поздрави студентите, сътрудниците по плана и екипа на ПФ и Университетския информативен център, създал и обезпечил оборудването и действието на системата за образование в електронна среда. Тя благодари особено и на проф. Танкова, която е основател на нововъведенията във факултета.

Началникът на РУО – Пловдив изрече признателност от името на РУО и акцентира, че показаната през днешния ден иновация е значима за качеството на образованието и пожела тя да се развива във от ден на ден учебни заведения. Кметът на регион " Централен “ изрази своята подготвеност да оказва помощ с всичко, което е належащо, с цел да продължи българското обучение да е на високо равнище благодарение на модерни подходи.

Бившият шеф на ОУ " Алеко Константинов “ – Красимир Ангелов, който е подписал контракта с ПУ " Паисий Хилендарски “, и актуалният - Марияна Найденова, благодариха на университета за ползотворното съдействие.

След откриването на цифровия център старши учителите Нина Търева и Гергана Стоицова, дружно със зам.-директорите на ОУ " Алеко Константинов “ Запрян Атанасов и Лилия Топчийска организираха първите часове пред студентите от трети курс компетентност " Начална учебна педагогика и непознат език “. Те от своя страна следиха уроците в действително време, в електронна среда от две зали в Пловдивския университет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР