Единадесет екипа на сектор Пътна полиция“ са участвали в засиления

...
</TD
>Единадесет екипа на сектор Пътна полиция“ са участвали в засиления
Коментари Харесай

При акция в Пловдив: Полицията глоби водач на електрическа тротинетка и още десетки шофьори-нарушители

Единадесет екипа на бранш " Пътна полиция “ са взели участие в засиления надзор на територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, сбъднат от 20 ч. в събота до 6 ч. в неделя. Проверени са 467 МПС и 357 лица. Общо са установени 130 нарушавания на пътните правила, за които са формирани 25 акта и 53 санкции с фиш.

Допълнително са връчени и 15 електронни фиша. Проверени за приложимост на алкохол и наркотични субстанции са 331 водачи. Засечени са 48 автомобила, които са се движили със скорост над допустимата в обитаемоте места. Други 17 са били механически неизправни, а 12 – без преминат годишен механически обзор.

Без сложени защитни колани са били 9 водачи и 2 пасажери. Сред нарушаванията са документирани и 10 случая на погрешно прекъсване на коли в зоната на спирки от градския превоз.

Осем са били водачите без постоянни документи. Още толкоз са се движили без да се преценяват с пътните знаци и маркировка, а 3 са минали на червен сигнал на светофарна уредба. Един е заловен недееспособен, а различен – след приложимост на алкохол под 1%.

По време на акцията административно е глобен и лидер на електрическа тротинетка, движил се в насрещното платно на тунела на бул. " Цар Борис III Обединител “ в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР