Един от основните приоритетите в управленската програма на Община Русе,

...
</TD
>Един от основните приоритетите в управленската програма на Община Русе,
Коментари Харесай

В Русе: Увеличение на еднократната помощ за второ дете и близнаци, предлагат общинските съветници на МК БСП за България

Един от главните целите в управническата стратегия на Община Русе, призната от Общинския съвет е фокусирана върху подкрепяне на фамилиите. Общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България “ излязоха с предложение да бъде увеличена еднократната помощ за второ дете  от 200 на 300 лева и за близнаци от 400 на 600 лева То бе подкрепено при финалното гласоподаване на бюджета по време на изключителната сесия, за което е належащо и смяна в Наредба 21.

" От групата считаме, че в случай че в действителност желаеме да подкрепим фамилиите, които се разрастват, 200 лева са прекомерно незадоволителни в актуалната икономическа конюнктура. Разгледахме всички благоприятни условия, които са налични и считаме, че бюджета разрешава да увеличим сумата за еднократна помощ за фамилиите с две деца и близнаци. Макар да е еднократна, ние като социалисти постоянно ще работим за основаване на условия за подкрепяне на русенското общество “, сподели Пламен Рашев, ръководител на групата съветници на локалната коалиция.

По време на дебатите, групата акцентира нуждата от актуализация на обществените тласъци по отношение на икономическата обстановка и инфлацията. Също по този начин от обединението считат, че по този метод повече фамилии ще проявят самодейност да се възползват от помощта, предлагана от Общината.

" За миналата година единствено 150 фамилии са подкрепени по линия на тази стратегия. Смятаме, че е належащо да работим за осъвременяване на помощта както като остойностяване, по този начин и за повече осведоменост измежду гражданското общество. Именно посредством такива обществени тласъци можем да привличаме млади и фамилии да избират да живеят и да се развиват в Русе “, добави Нора Стоянова, общински консултант от групата.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР