е сред малкото лица в българската политика, които не

...
</TD
> е сред малкото лица в българската политика, които не
Коментари Харесай

Бащата на Мария Габриел не доживява един от най-големите й професионални успехи

е измежду дребното лица в българската политика, които не крият, че са милионери. Определено измежду най-впечатляващите й и скъпи парцели е къщата й в родния й град Хаджидимово, която е с размерите на прогимназия.

Домът на Габриел в дребното градче се издига на цели три етажа и е наобиколен с охранителни камери, които непрекъснато наблюдават дали край къщата се навъртат недоброжелатели.

Всички в града знаят чий е парцелът, който за тяхна изненада не е прикрит зад висока като на затвор ограда. Къщата разполага с два входа. Съседи на Габриел разкриват, че когато идвала в родния си край, предпочитала да минава през задния вход, с цел да бъде визитата й по-дискретна. Там се намира и огромният близо декар двор на къщата й. Той е засят с овощни дръвчета, а роднините й напролет и лятото сеели в него зеленчук. Улицата пред голямата къща пък неотдавна е ремонтирана с общинско финансиране от 600 хиляди лв..

В родното Хаджидимово Мария, която там я знаят като Неделчева, се прибира все по-рядко, изключително след гибелта на татко си. Иван Неделчев издъхва ненадейно на 15 април 2016 година, а щерка му по това време е таман родила, с бебе на ръце. След нещастието майката на вицепремиерката живеела главно в София, а в Хаджидимово ходела през почивните дни и за летните месеци. В столицата фамилно гнездо е свил и братът на Мария - Борис, който е женен и има личен бизнес.     

За страдание, татко й не доживява да види един от най-големите й професионални и кариерни триумфи, а точно назначението й като еврокомисар през 2019 година Покойният Иван Неделчев обаче съумява да прегърне внука си  Жан-Едуард, който частично е кръстен на него, тъй като Иван на френски е Жан. 

Таткото на Мария я води и до олтара през 2012 година, когато тя се омъжва на изискана гала в София за избраника си - френския политик Франсоа Габриел. Техен кум става тогавашният началник на ЕНП Жозеф Дол, в чийто екип брачният партньор на Мария работи. 

Годежът им се случва по необикновен метод - пред една от залите в Европейския парламент, където Франсоа пада на колене с пръстен пред бъдещата си брачна половинка. Двамата имат два жилището в Брюксел и Страсбург, който обаче употребяват чартърен. Софийското им жилище е изцяло тяхна благосъстоятелност и е купено през 2021 година за 3701 хиляди лв.. Банковите влогове на семейство Габриел пък надвишават 2 милиона евро, а съпрузите разполагат и с два ултралуксозни автомобила - мерцедес и беемве, написа " Ретро ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР