е издадена в петък, 30 септември, в края на

...
</TD
> е издадена в петък, 30 септември, в края на
Коментари Харесай

От община Пловдив обясниха за бедственото положение

е издадена в петък, 30 септември, в края на деня. Веднага е изпратена до регионалния шеф Ангел Стоев и до министъра на вътрешния министър Иван Демерджиев, заяви особено за Plovdiv24.bg заместник-кметът по екология Анести Тимчев.

Не е съобщавано на популацията посредством медиите, тъй като се изчаквало дали ще има обструкции от Стоев и Демерджиев. След като не са постъпили възражения, през днешния ден общината е изпратила документите за оповестяване на социална поръчка в Агенцията за публични поръчки. Оттам би трябвало да се произнесат дали са основателни претекстовете на градската администрация да разгласят процедурата в условия на неотложност в случай, че е оповестено отчасти бедствено състояние.

Тимчев изясни, че профилирана комисия ще маркира дърветата, които следва да се отстранен. Тежката техника ще изкоренява дърветата, след което ще ги извозва към компостиращата апаратура в Северната индустриална зона за накъсване. Едновременно с работата вътре в коритото техника и служащи от общинското дружество " Градини и паркове " ще почистват бреговите зони. 

С подхванатите дейности ще се обезпечи проводимост в урбанизираната територия на Марица от жп моста до бента, който е с дължина 5.1 километра. Иначе регулационните граници на реката са от кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе до вливането на р. Пясъчник, което е с дължина 13.1 километра, изясни заместник-кметът.

Изисквания към поканената за активността компания ПИМК са да има изключителна техника: тежка, прецизна, а също така да разполага и с транспортни средства. Не на последно място компанията би трябвало да има хидроинженери, с цел да създадат проект за работа в реката.

Прогнозата е до 20 дни АОП да се произнесе, по-късно ще бъде подписан кардинален контракт с ПИМК и до един месец би трябвало да стартира същинската работа. Направена е консултация с Национален институт по метеорология и хидрология и метеоролозите дали обещание положително време.

Анести Тимчев добави, че общината чака решение на комисията за публичната поръчка за процедурата за осъществяване на повсеместен оглед и разбор на Марица. Отделно от това с регионалния шеф Ангел Стоев и вътрешния министър Иван Демерджиев е коментирано да се провиснал средства от националната комисия по бедствия и повреди за цялата територия на реката. За да се дадат пари по тази линия обаче общината би трябвало да показа план и по тази причина е предоставено незабавно да се направи подобен.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР