Двудневният форум за представяне на проекти, финансирани от Фонд Научни

...
</TD
>Двудневният форум за представяне на проекти, финансирани от Фонд Научни
Коментари Харесай

Приключи форумът на ПУ под надслов Да говорим за наука

Двудневният конгрес за показване на планове, финансирани от Фонд " Научни проучвания “, проведен от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ завърши в Хисаря. Традиционно той се организира под надпис: " Да приказваме за просвета “, подчертаха уредниците на проявата.

" След тригодишно спиране още веднъж се събираме да приказваме, обсъждаме и проектираме хрумвания за изследователска и планова активност. Отчитаме сложна, само че сполучлива година с създадена стратегия за развиване като проучвателен университет, сполучливо регистрирани планове по интернационалните стратегии и поети нови задължения в плановата активност “, показа в обръщението си към участниците във форума проф. доктор Невена Милева, шеф на отделение " Научна и планова активност “.

Проф. доктор Теменужка Йовчева, заместник-ректор с сектор " Научноизследователска и издателска активност “, изрази удовлетворение от подписания в края на 2022 година контракт с Фонд " Научни проучвания “, който ще даде опция за реализация на програмата за развиването на Пловдивския университет като проучвателен.

" Програмата включва разработка на 7 интердисциплинарни плана от разнообразни професионални посоки и факултети и се отличава с реализиран баланс сред естествени и филантропични науки. Научноизследователската и плановата активност са неделими. Насърчаването на академичната общественост за присъединяване в разнородни национални и интернационалните планове и стратегии е съществена тактика в политиката на университетското управление за отстояване позициите на университета като съвременна и динамично разрастваща се научно-образователна институция в една извънредно конкурентна среда “, разяснява проф. Йовчева.

Форумът " Наука 2023 “ е обичаен за ПУ " Паисий Хилендарски “ и се организира за 15-и път. В изданието му тази година се показаха планове с разнообразна тема, които се извършват от всички факултети на висшето учебно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР