Две важни обществени обсъждания ще проведе община Пловдив следващата

...
</TD
> Две важни обществени обсъждания ще проведе община Пловдив следващата
Коментари Харесай

Две обществени обсъждания в Пловдив: Заемът на стадион Локомотив и отчетът на бюджета

Две значими публични разисквания ще организира община Пловдив идната седмица. Отчетът на осъществяване на бюджета за 2023 година и удължение на периода за заема за реализацията на стадион “Локомотив " са тематиките, които ще бъдат показани за обществена полемика пред пловдивчани, осведоми Plovdiv24.bg. 

На 09.10.2024г. (сряда) от 17:00 ч. в Малката конферентна зала на Дом на културата " Борис Христов “, ще се организира публично разискване - за удължение периода за, подписан сред Община Пловдив и Уникредит Булбанк за реализацията на строителството на стадион “Локомотив ". Заемът е в размер на 12 млн. лева Той беше изтеглен общо за 24 млн. лева, като другата половина беше предоставена и към този момент усвоена за строителството на стадион “Христо Ботев ".

Припомняме, че през 2020 година от страната бяха планувани 37 милиона лв. за двата стадиона - от които 25 милиона за " Ботев " и 12 милиона - за " Локомотив ". След това Община Пловдив обезпечи с въпросния заем от “Уникредит Булбанк " по още 12 млн. лв. за всеки от плановете.

През 2023 година Община Пловдив отпусна още 32.7 милиона лева за двата стадиона, разпределени за период от три години. Още тогава обаче беше оповестено, че ще се търсят пари от страната, която след това отпусна 75 млн. лв. (41 млн. лв. от националния бюджет са за довършването на стадион " Локомотив ", а 33.58 млн. лв. за " Христо Ботев " ). В последните часове на държавното управление " Денков " през април 2024 година сумата беше подписана от някогашния министър на районното развиване Андрей Цеков. Така общо парите за двата стадиона станаха над 168,7 млн. лева

За какво тъкмо община Пловдив е употребила милионите от бюджета за предходната година ще може да се разбере на идващия ден - 10 септември (вторник) от 17:00 часа в заседателна зала на Общински съвет  - Пловдив, ул. " Авксентий Велешки " № 20.  

Пловдивчани малко се интересуват от доклада на бюджета и в доста от случаите наличието им в тези събития е минимално.

Все отново този път съгласно посочения дневен ред ще се разисква:

1. Запознаване на присъстващите с главните индикатори по доклада.

2. Обсъждане на доклада за осъществяване на бюджета за 2023 година, който е оповестен на на общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР