Два случая на шофиране под въздействието на наркотици установиха органите

...
</TD
>Два случая на шофиране под въздействието на наркотици установиха органите
Коментари Харесай

Спипаха надрусани шофьори по Нова година в Русе

Два случая на шофиране под въздействието на опиати откриха органите на реда по Нова година, оповестиха от ОДМВР-Русе.

На 31 декември, към 12:00 ч. екип на бранш " Пътна полиция " е спрял и направил инспекция на лек автомобил на ул. " Дондуков Корсаков " в Русе. В хода на полицейските дейности униформените са се усъмнили, че лидерът е използвал алкохол или опиати.

Последвалите проби с механически средства са посочили негативен резултат за алкохол, само че дрегерът за опиати е отчел позитивна реакция за амфетамин. На лидера е публикуван ваучър за здравно проучване и той е дал проби в здравно заведение, за осъществяване на химическо проучване.

Случаят е документиран и предаден на проверяващ служител на реда. Започнато е бързо произвеждане за закононарушение по член 343б алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 1 януари 2024 година, към 14:00 ч. в гр. Русе на ул. Ради Иванов, до блок 210, чиновници на Второ районно управление (на МВР) са спрели и направили инспекция на лек автомобил с лидер 37-годишен русенец. На място е извикан и екип на пътна полиция, който се присъединил в инспекцията.

При осъществен тест за приложимост на опиати, уредът е отчел позитивна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин. Мъжът е бил съпроводен до УМБАЛ " Канев “ в Русе, където е отказал да даде проби за проучване.

По случая е формирано бързо произвеждане с оглед закононарушение по чл.343б, ал.3 от Наказателен кодекс.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР