Два камиона на ОП Градини и паркове, препълнени с дърва

...
</TD
>Два камиона на ОП Градини и паркове, препълнени с дърва
Коментари Харесай

Читател: Камиони на Градини и паркове транспортират отрязани пловдивски дървета до частен имот в Гълъбово

Два камиона на Оперативна програма " Градини и паркове ", претъпкани с дърва от Пловдив, се доставят в Гълъбово. Такъв сигнал получи редакцията на  Plovdiv24.bg .  От общинското дружество потвърдиха верността на изказванията.

От там направиха и уточнението, че съгласно общинска разпоредба и след решение на Общинския съвет сходни услуги се дават на жителите в и отвън територията на община Пловдив против съответното възнаграждение. Цените за жители и компании са регламентирани в утвърждения ценоразпис.

" Когато има налични дървета, " Градини и паркове " ги продава, като един кубик е 66 лв. с Данък добавена стойност, а превозването е 2 лева на километър ", показаха от предприятието.

Всички заинтригувани жители могат да се обадят на телефона за поръчки - 032/624 301. 

За пловдивчани тематиката за дърветата, тяхното кастрене и отрязване е изключително сензитивна. Гражданите ревниво пазят всяко едно дръвче и зорко наблюдават действията на локалната власт и грижата за зелената система.

Оставяме сами да прецените до каква степен е вярно пловдивските дървета да се извозват и продават в други общини. Все отново взехме решение да създадем инспекция, при която се оказва, че в момента на пазара кубик дърва се продава на цена сред 160-180 лв., като най-скъпите доближават и 200 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР