Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград няма да получи субсидия

...
</TD
>Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград няма да получи субсидия
Коментари Харесай

Драматичен театър Никола Вапцаров – Благоевград остава без субсидия от общината, кметът Байкушев обясни защо

Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград няма да получи дотация от Община Благоевград, стана ясно по време на публичното разискване на Бюджет 2024 година, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Актрисата Жанет Керанова попита градоначалника каква е повода в Бюджет 2024 година да няма заложени средства за театъра, в случай, че всяка година от общината отделят 50 хиляди лева за подкрепяне на културния институт.

" Имах среща с вашия шеф. Това бе сложна среща за мен, тъй като ставаше въпрос за тази дотация от 50 хиляди лева, която всяка година се дава, въпреки че не съм сигурен, че това е по този начин, тъй като тази година такава не беше заложена. През декември безусловно се чудехме по какъв начин да не изгасим лампите в града и ни беше невероятно, когато организирахме среща с шефа да кажа, че ще дадем тези пари. Нито имаше от къде, нито имаше законно основание това да се случи “, съобщи Байкушев.

Той добави, че Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград не е общински, а държавен културен институт, който създава високо скъп артикул. Байкушев разяснява, че един от огромните проблеми на театъра е, че има насъбрани задължения в годините, какъвто е и казуса на Община Благоевград.

" Пари няма и е доста мъчно да ги наместим в този проблематичен бюджет. Това, което си говорихме с шефа на театъра е да се опитаме да осигурим финансиране за съответна самодейност, която ще създадем дружно. Става дума за благоевградския сценичен фестивал, който плануваме да създадем по-голям. Разбирам, че дотацията е значима за театъра, ще търсим метод за подкрепяне. Ще подкрепим съответни начинания, само че не общавам нищо. Работим съществено да активираме вероятните спонсори в община Благоевград. Трябва да сме по-креативни “, разясни той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР