Дотук нещата приключиха успешно, но предстоят две много големи предизвикателства,

...
</TD
>Дотук нещата приключиха успешно, но предстоят две много големи предизвикателства,
Коментари Харесай

Кметът Байкушев сложи европейската си вратовръзка и разкри какви са най-големите предизвикателства около анаеробната инсталация над Благоевград

Дотук нещата завършиха сполучливо, само че предстоят две доста огромни провокации, свързани с анаеробната апаратура. Това са може би най-големите провокации пред петте общини – Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево през идващите няколко години. Това сподели кметът на Община Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

" На първо място ние би трябвало да изберем оператор на тази апаратура. Става дума за една извънредно комплицирана технология, която изисква доста познания, умения, дисциплинираност, отговорност при нейното опериране. На второ място ние всички общини от Регионалното съдружие за отпадъците би трябвало да поставим неимоверни старания за това да убедим бизнеса и жителите в нашите общини да стартираме да събираме отпадъците разделно “, сподели още той.

Кметът на Община Благоевград заяви, че следва огромна осведомителна акция, която с цел да бъде сполучлива, би трябвало да е доста друга от всичко, правено до в този момент.

" Ние би трябвало да стигнем до последния човек в нашите общини и да създадем по този начин, че биоразградимите боклуци да бъдат събирани разделно. Върху тази самодейност е заложен триумфа на тази апаратура и изобщо на цялата система за ръководство на отпадъците, която имаме петте общини. Бих желал да прикани всички жители и да ги уведомя, че най-голямата задача за Благоевград през идващите три години е да създадем по този начин, че да събираме разделно биоразградимите отпадъци и да създадем по този начин, че тази апаратура да проработи и да даде нужния принос за цялата система за ръководство на отпадъците “, разясни той.

Общинският разяснява, че посредством анаеробната апаратура ще се понижи количеството боклуци, което минава през предварителното отнасяне и количеството боклуци, които се депонират в депото.

" Това от своя страна ще понижи значително разноските, които ние вършим за авансово отнасяне и депониране. Системата за депониране на отпадъците е най-голямото разходно перо на всяка една Община. В Община Благоевград ние харчим повече от половината си пари за ръководство на отпадъците. Трябва да разберем, че всеки един от нас - както ние като администрация, по този начин и жителите и бизнеса, имаме отговорност за това да създадем по този начин, че цялата система да работи добре. Всеки би трябвало да взе участие със своя принос към това. Нека да си пожелаем " На добър час " и да създадем по този начин, че тази система да работи и да направи по този начин, че да реализира своите стопански и екологични резултати “, добави той.

Кметът на Благоевград посочи, че изключително значим е екологичният резултат, който ще се търси от тази система, а точно понижаване на излъчванията на метан, който е един от главните газове, причинители на световното стопляне.

" Малко хора знаят, че в действителност хранителната индустрия е най-големият извършител на парникови газове, доста преди превоза и енергийната промишленост. Отлеженото на животни за храна и биоразградимите отпадъци създават най-вече парникови газове, което предизвиква световното стопляне, резултатите от което виждаме всички ние “, сподели.

Той описа, че преди няколко години на 1 май е карал ски на " Шилингарника ", а през днешния ден в Рила има незначително количество сняг по високите елементи.

" Това ще става все по-тежко и все по-трудно за нас и ще аргументи от ден на ден проблеми, с които ще би трябвало да се оправяме. Ще аргументи и безводие. Тази апаратура тук е нашата дребна парченце, която нашата общественост на петте общини ще може да способства да понижим парниковите газове и да понижим резултатите от световното стопляне. Затова считам, че всички ние би трябвало да осъзнаем нашата отговорност “, посочи кметът на Благоевград.

На събитието кметът се пошегува, че през днешния ден е с европейската си вратовръзка, тъй като цялата система за отпадъците е станала допустима посредством европейското финансиране.

" Такъв вид съоръжения и изобщо цялата система за ръководство на отпадъците, биха били немислими като план и осъществяване без европейската взаимност. Никога не трябва да забравяме, че сме част от най-богатия, най-проспериращия, най-демократичния, най-либералния и най-уважаващия полезностите на всеки един човек съюз в света. Този съюз всеки ден ни демонстрира, че той е основан за нас, с цел да гарантира мир и разцвет. Всеки ден го виждаме, както в материалната сфера, по този начин и в духовната сфера. Няма пространство в света, в което човек да е по-свободен “, добави.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР