Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември 2022

...
</TD
>Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември 2022
Коментари Харесай

До дни се очаква РЗИ – Пловдив да даде разрешение за водата в Карловско

Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември 2022 година до момента ще показа през днешния ден на сесия на Общинския съвет в Карлово кметът на общината доктор, оповестиха от Общината . Кметът ще запознае съветниците с наличните данни за вредите в потърпевшите от наводненията карловски села и ще регистрира свършената работа по отстраняването им. На Общинския съвет ще бъде показана и настояща информация за даренията, постъпилите по сметката на Общината и посредством DMS акцията. Общо в тях досега са събрани над 660 000 лв.. Предстои Съветът да вземе решение какъв да бъде механизмът за разпределение на помощта за потърпевшите.

Над 111 единици тежка, междинна и малогабаритна строителна техника работи през вчерашния ден за премахване на вредите, породени от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последствията от бедствието бяха изпратени 48 камиона, 21 колесни комбинирани багера, 3 булдозера, 4 фадроми,  9 верижни багера, 4 щипки, 11 резачки, 7 бобката и други Броят на техниката, ангажирана в разчистването, е резистентен по данни на Кризисния щаб. Щабът към момента се нуждае от спомагателни мощности и приканва всички притежатели на тежка, междинна и малогабаритна техника, които биха могли да я дават, да се свържат с Община Карлово.

В разчистването на провалите взеха присъединяване 131 военнослужещи и 64 доброволци. Работата на военнослужещите и доброволците беше проведена от военни координатори и 14 чиновници от общинска администрация – Карлово.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвене. Добрата вест е, че в множеството обитаеми места индикаторите й се усъвършенстват. Очаква се до дни РЗИ – Пловдив да даде позволение водата от водопровода да се използва освен за битови потребности, за което Кризисният щаб ще уведоми навреме популацията.

Благодарим на всички донори, които подкрепят напъните на Община Карлово да се оправи с бедствието.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382   

BIC FINVBGSF 

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

БУЛСТАТ: 000471365

Код за тип заплащане – 44 51 00
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР