До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член

...
</TD
>До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член
Коментари Харесай

Гвоздейков: До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член на Шенген

До края на 2024 година България ще стане пълновръстен член на шенгенското пространство и еврозоната. Това съобщи министърът на превоза.

" Шенген е опция за високо икономическо развиване на България. Шенген дава опция за бърз достъп до артикули и свободното пътешестване на хората ", сподели министърът на превоза.

По думите е било положително решение България да се съгласи с изискванията на Австрия, макар че страната ни беше " полуприета " в Шенген.

" Австрия беше най-големият съперник за влизането на България в Шенген. Всяка страна има своите вътрешнополитически настроения, които доста въздействат, само че въпреки всичко би трябвало да бъдем признателни от резултата ", сподели.

изясни и какъв е развоят на събитията по отношение на двата кораба " Верила " и " Руен ".

" Информацията, която е налице за кораба " Верила ", е че са освободени останалите хора от екипажа. Корабът към момента е арестуван. След привършване на следствените дейности корабът би трябвало да се прибере в България. Корабът " Руен се намира в териториалните води на Сомалия, екипажът е в положително здравословно положения, няма опасност за живота им ", посочи той, представен от националната телевизия.

Министърът на превоза подсигурява, че ще се работи интензивно в построяването на по-добро качество в бранша на БДЖ.

" Минималната заплата в НКЖИ и БДЖ ще се усили с близо 20%. До 8 януари би трябвало да завърши подаването на предложения за доставката на 8-те двуетажни влака. Имаме явен проект за модернизирането на железопътния превоз ", сподели.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР