Дни преди новата година Центърът за временно настаняване в Пловдив

...
</TD
>Дни преди новата година Центърът за временно настаняване в Пловдив
Коментари Харесай

Голяма беда за жена със 7 деца в едно от най-близките до Пловдив села

Дни преди новата година Центърът за краткотрайно настаняване в Пловдив е напълно напълнен от хора, останали без дом. Там те могат да получат заслон до шест месеца. Сред потърсилите помощ от обществените чиновници е и многодетна майка, която се нуждае от работа и жилище.

Светла Христева е майка на седем деца, четири от които към този момент пълнолетни. Заедно с по-малките в този момент е приютена в Центъра за краткотрайно настаняване в Пловдив поради неприятните условия в къщата, която обитавали в Белащица:

" Беше разрушено и капеше в къщата и по този начин. Не е подобаваща за живеене ", изясни дамата. 

Двете момчета и едно момиче - на 8, 12 и 13 години, които са учили в Белащица, към този момент са записани в Пловдив.

Светла Христева: " Те си вървят на учебно заведение и аз си ги прибирам. Учат, удовлетворени са от тях, доста са удовлетворени. "

Светла е била хигиенист. Социалните чиновници, които я дефинират като грижовна майка, в този момент ѝ търсят работа.

" Тук особеното е, че тя е с деца и ние би трябвало да преглеждаме нейната социализация и интеграция в подтекста на потребностите на децата, т.е. Светла може да работи, само че нейната работа би било добре да бъде съобразена с режима на децата ", изясни Неда Петрова, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии.

" Следващото, което със Светла работим, това е вероятно при откриването на обществено жилище към Община Пловдив да подадем тук документите, с цел да може да бъде настанена в обществено жилище ", сподели Снежана Иванова, обществен служащ в Центъра за краткотрайно настаняване.

Социалните чиновници търсят и донори, които да оказват помощ с ремонта на къщата в Белащица. И до момента в който желанието на Светла е да има работа и добър дом за децата, най-малкият й наследник мечтае за аероплан с отдалечено за новогодишен подарък, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР