Днес в сградата на Областна администрация Бургас се проведе Областна

...
</TD
>Днес в сградата на Областна администрация Бургас се проведе Областна
Коментари Харесай

Няма опасност от африканска чума по свинете в Бургаско

Днес в постройката на Областна администрация Бургас се организира Областна епизоотична комисия във връзка установено огнище на заболяването,,африканска чума по свинете “ (АЧС) в област Монтана.

От Областна дирекция по сигурност на храните оповестиха, че няма информация за болни животни или за преносители на болести в област Бургас.  Д-р Иван Панайотов, изпълняващ длъжността Началник отдел,,Здравеопазване при животните “ при Областна дирекция по сигурност на храните, обясни, че епизоотичната конюнктура на територията на област Бургас е спокойна и няма регистрирани случаи на болестта.

Комисията взе решение като превантивна мярка провеждането на инвентаризацията на свиневъдните обекти " персонални стопанства “ да бъде осъществена по-рано от плануваната дата с присъединяване на представители на ОДБХ.

На съвещанието бяха разисквани и други значими тематики - усилване контрола по отношение на транспорта на живи животни и месо с неразбираем генезис, както и сезонните инспекции на заведения за публично хранене и хотелски бази с акцент надзор върху качеството на храната, произходът на предлаганата стока и етикетировка на продуктите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР