Днес в район Южен“ се проведе среща с живущите от

...
</TD
>Днес в район Южен“ се проведе среща с живущите от
Коментари Харесай

Разясниха подмяната на печки на дърва и въглища с екологично отопление в пловдивски район

Днес в регион " Южен “ се организира среща с живущите от региона, на която участваха зам. кметовете госпожа Атанаска Тунтова и госпожа Екатерина Стефанова и еколозите от районната администрация.

На срещата се обясни на присъстващите, че продължава приемането на декларации за кандидатстване за осъществяване на ограниченията по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2022 година “ по процедурата: " Мерки за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “.

На срещата се раздадоха брошури с подробна информация по какъв начин може да промените остарялата си печка на дърва и въглища с екологично отопление.

" Въздухът е значим за нашето здраве и всеки има опция в този момент да допринесе за непорочност му. " Чист въздух за Пловдив “ е и заглавието на брошурите, тъй че считам, че всички дружно можем да се обединим за постигането му, като подменим отоплението в домовете си с екологично такова: климатик, газ, или пелети “ – обясни госпожа Тунтова.

Комплект документи за кандидатстване може да получите в деловодството на регион " Южен “ или през уеб страницата на Община Пловдив.

Задължително изискване е претендентите да се отопляват на твърдо гориво и желаят да го подменят с различно.

" Декларацията е лесна за попълване от притежателите на жилищата и съдържа информация: площ, брой пространства в жилището, отопляема повърхност, санирано ли е жилището и тип дограма. Не забравяйте да попълните какъв брой разход на твърдо гориво е употребен за цитирания в декларацията отоплителен сезон. Към документите има и декларация за платени налози, която се попълня собственоръчно, без да се ползва разписка за тях. Ако притежателите са повече или има умряло лице, е належащо да се приложи уверение за наследници и декларация за единодушие от съсобственика на парцела, че упълномощава другия притежател да попълня нужните документи “- посочи Евтимия Първанова.

За информация може да позвъните на телефон: 032/276-131
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР