Днес сутринта на много места в котловините и низините ще

...
</TD
>Днес сутринта на много места в котловините и низините ще
Коментари Харесай

Мъгливо е съботното утро в Пловдив

Днес сутринта на доста места в котловините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд видимостта ще се усъвършенства, само че облачността ще остане забележителна. На места в северозападната половина от страната, а след обяд и по здрач в Южна и Източна България ще има превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 12°.Това оповестиха за Агенция " Фокус " от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, по здрач на обособени места с валежи от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Атмосферното налягане ще се покачва и до вечерта ще е доста по-високо от междинното за месеца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР